szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Egyedi laptopok egyszerűen

Scheftsik Tamás, 2014. szept. 11.


Sok embernek munkaeszköze a laptop, ám csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy kicsit különlegesebb, egyedi darabot szerezzenek be. Ennek megfelelően a szürke, hétköznapi gépek tucatjaival találkozhatunk az irodákban, egyetemeken.

Egyedi laptopok egyszerűen

De ennek nem kell így lennie, hiszen egy színes alkoholos filccel is javíthatunk a helyzeten. Ha azonban ennél kicsit többre vágyunk, akkor kreatívabbnak kell lennünk. A most következő dekor ötleteket megoldhatjuk közvetlenül a gépen is, de ha valaki félti a laptopot, vagy nem csak egyféle díszt szeretne, akkor érdemes a típushoz illő hátlapot venni, ha erre van lehetőség.

Szalvétatechnikával

Igen, ez a módszer itt is működik, de tény, hogy egy kicsit másképp. Lényegében amit változtatni kell csak annyi, hogy nem érdemes szalvétával dolgozni. Attól ugyanis egy kicsit töredezett, kicsit gyűrött lesz a felület, ami egy tálcán, vagy éppen egy cserépen jól mutat, egy laptopon azonban nem igazán. A szalvéta helyett használjunk csomagolópapírt. Ez pedig azt is lehetővé teszi, hogy olyan kinézetet kölcsönözzünk a gépünknek, amilyet csak szeretnénk. A papírt vágjuk ki, egy kicsit nagyobbra, mint azt a monitor hátulja indokolná. A ragasztót vigyük fel az előtte alaposan megtisztított felületre, és simítsuk rá a papírt. Egy hengerrel érdemes néhányszor átgörgetni a ragasztást, hogy minden kis légbuborék eltűnjön belőle. Ezután kenjük le a papírt újra ragasztóval, ettől a felület kevésbé lesz sérülékeny, ráadásul simább és csillogóbb is az eredmény. Hagyjuk megszáradni, majd az oldalát is egyengessük rá ragasztóval a monitorra. Ha ez is megszáradt, akkor levághatjuk a maradék papírt, és készen is vagyunk.

Csillogó, szegecses

Ahogyan a cipőket, a laptopokat is fel lehet díszíteni csillogó kristályokkal, szegecsekkel, amivel csak szeretnénk. Értelem szerűen ezeket a kiegészítőket ragasztani kell, más megoldás nem igazán adódik. A ragasztó milyensége azonban nem mindegy. Ha tartós eredményt szeretnénk, akkor felejtsük el az általános ragacsokat, de még az extra erős pillanatragasztót is. a hobbyboltokban hozzájuthatunk olyan anyagokhoz is, melyek kifejezetten dekorációs célokra lettek kitalálva, így az erejük is nagyobb. Ha ezzel rögzítjük a kiszemelt apró díszeket, akkor biztosabb tartást érhetünk el. Egy réteg lakkal pedig olyannyira fixálhatjuk, hogy az se jelentsen neki gondot, hogy ha táskában cipeljük (a lakkos megoldást érdemesebb egy laptop – hátlapon kivitelezni, mert a folyós anyag könnyen kért tehet a gépben, ha belekerül).

Kisebb díszek

Aki nem szeretné ennyire feltűnővé tenni a gépét, annak kicsit kisebb lépésben kell gondolkodni. Ilyen lehet az is, amikor csak a billentyűzetet alakítjuk át. Ehhez vagy olyan dekor ragasztós szalagot használunk, mely kifejezetten erre lett kitalálva, vagy egy kicsit ügyeskedünk. Ehhez érdemes kiszedni a billentyűzetet a gépből, vagy pedig nagyon – nagyon óvatosan dolgozni. Tulajdonképpen szalvétatechnikáról van szó ebben az esetben is, ráadásul ez egyes billentyűk mintái nem kell, hogy megegyezzenek. Óvatosan vigyük fel a ragasztót a gombra, majd tegyük rá a papírt, és hagyjuk megszáradni. Ha ez megvan, akkor alkoholos filccel írjuk rá a betűt (ezt érdemes előre egy papírra berajzolni, mert később nehéz lehet kitalálni, mi hol volt), majd kenjük le egy újabb réteg ragasztóval, és újra hagyjuk száradni.

Kapcsolódó cikk: Varázserejű testdíszítés az ősi keletről - a hennafestés hagyománya 1. rész
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból

2021.május 18., kedd / 18:35

Fenyőfa védelme pókszerű fekete bogarak ellen

2021.május 03., hétfő / 17:53

Kovács Ferenc Nyírfa megmentése


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia