szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Egyszikű gyom a gyepben

Kapás Péter     1 496 napja     0 megtekintés
Tisztelt Cím!
Az utóbbi időszakban (kb. elmúlt 2 év) egyre többször nő egyszikű gyom a kerti gyepben, holott az rendszeresen gondozott, sűrű, ránézésre erős.

A probléma mára kezelhetetlenné vált, annyira elterjedt az egyszikű gyom. A kérdéseim:

1. Azzal okozom-e magamnak a problémát, hogy az általam használt fűnyíróval egy másik területet is rendszeresen nyírok, ami gazos, ápolatlan és behordom a magokat a kertbe a fűnyíróval?
2. A problémára gondolom a totális gyormirtás a megoldás a "fertőzott" területen? Más megoldás nincs, ha jól gondolom? (és használja két fűnyírót?).

Köszönettel: Péter
0
0
szavazat


3 HozzászólásMártha Izabella
2016. jún. 14. (1 488 napja)
Kedves Péter!

Rozsnok fajok ellen hatásos ez készítmény. Ezt a terméket elsősorban kertépítők használják, náluk gyakorlatban bevált módszer. Javaslom hogy keresse fel a www.pazsitdoktor.hu oldalt, érdemes tőlük információt kérni.

Üdvözlettel,
Mártha Izabella
Kapás Péter
2016. jún. 08. (1 495 napja)
Kedves Izabella!

Elsőként is köszönöm a válaszát. Nem tudtam, hogy létezik olyan szer, amellyel gyepből egysziű gyomot ki lehet írtani (mármint a gyep elpusztítása nélkül). kérdésem lenne, hogy
1. de akkor az ön által említett szer ilyen tulajdonságú? gyepet nem, csak gyomot pusztít?
2. Ha jól értem, az 1. kategóriájú szer azt jelenti, hogy nem tudom beszerezni, hanem kell növényorvosi vélemény/vény és egy engedéllyel rendelkező szakember. azt viszont nem tudom, hogy egyáltalán nem mezőgazdasági céllal (magán kert) lehet e ilyen jellegű műveletet végezni/végeztetni?
3. kihez fordulhatok? nagyon nagy segítség lenne, ha nem kellen az egész területet totálisan gyomirtani, felásni, rendezni, és újra füvesíteni (a feleségem beadná a válókerestetet:)).

Köszönettel: Kapás Péter
Mártha Izabella
2016. jún. 08. (1 495 napja)
Kedves Péter!

Más, erősen gyomos területen végzett kezeléssel könnyen be lehet vinni a "szűz" területre a gyom magokat, de ezt akár egy erősebb szél is megteheti.
Egyszikűeket nehezen lehet gyepből kiirtani, csak a Puma Extra 1. forgalmi kategóriájú szer van rá jelenleg.
Ha gyakran kell a 2 területet kaszálni, akkor érdemes lenne 2 fűnyírót alkalmaznia.

Üdvözlettel,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.