szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Éjjeliszekrény saját kezűleg pillanatok alatt

Scheftsik Tamás, 2014. márc. 17.


Éjjeliszekrény szinte bármiből lehet, de ez nem minden esetben mutatós. Ha stílusos bútort szeretnénk, de nem akarunk rá sokat, vagy egyáltalán költeni, akkor is vannak lehetőségeink, méghozzá szép számmal

Éjjeliszekrény saját kezűleg pillanatok alatt
Kép: www.woohome.com

Különösebb gond nélkül

Éjjeliszekrényt elkészíteni nem minden esetben bonyolult. Sőt, tulajdonképpen meglepően egyszerű, sokszor nem tart tovább néhány másodpercnél, és még stílusos is. A legegyszerűbb megoldások azok a bútorok, amik már készen vannak, csak eddig nem tudtuk, hogy ezek is lehetnek éjjeli szekrények. A természetes anyagokat kedvelők biztosan élvezni fogják azt a lehetőséget, hogy nemes egyszerűséggel egy fatuskó szolgáljon tárolóként. Ehhez tényleg nem kell semmi, de nagyon mutató lehet. Ha tartósabbá szeretnénk tenni, akkor érdemes egy réteg lakkal lefújni, így elkerülhető, hogy a tuskó széléről leváljon a kéreg (ha ez mégis megtörténne, akkor sem kell kétségbe esni, egy kevés ragasztó, és olyan lesz, mint újkorában).

Ennél egy fokkal „strukturáltabb” megoldás, ha egy hordót használunk fel erre a célra. Itt sincs más dolgunk, mint fejre állítani, és már készen is vagyunk. Ebben az esetben az a szabadságunk is megvan, hogy mi választhatjuk meg a hordó színét, hiszen egy kis festékkel az bármikor változtatható. Ha keveselljük az így elért helyet, akkor is van megoldás, de ez már bonyolultabb, érdemes szakemberre bízni. Vágassuk ki a hordó hasának egy darabját, és tegyünk bele egy polcot, így megkettőzzük a helyet, és stílusosabb lesz a megjelenése is a bútornak.

Szintén egyszerű, és pillanatok alatt kivitelezhető, ha egy létrából alakítunk ki éjjeliszekrényt. Ehhez alkalmasak a kis, kétfokos háztartási létrák, illetve azok a kivitelek, melyek nem A alakban állíthatóak fel, hanem fél N alakban, vagyis az egyik oldaluk teljesen egyenes. Ezt toljuk a falhoz, és a fokokra már pakolhatunk is. Ha ez így kevés, akkor némi szöggel vagy ragasztóval, és méretre vágott fa lapokkal megnagyobbíthatóak a fokok, így a pakolófelület is megnő. Természetesen használhatunk fém létrát is, de ebben az esetben a nagyobbítás nem fog működni, és az esetleges átfestés is bonyolultabb. A fa kiegészítők esetében sokkal egyszerűbb a dolgunk, és a megjelenésük is stílusosabb.

Polc

Szintén nagyon gyorsan megoldható az éjjeliszekrény kérdése, ha felszerelünk egy egyszerű polcot. Nem kell attól sem megijedni, ha keskenyebb, de szélesebb polcot választunk (vagyis nem a klasszikus hosszúkás kivitelt), hiszen túl nagy terhet nem kell viselnie, így akár íves, négyzetes, vagy amorf fa lapokat is használhatunk. A polcok nagy előnye, hogy alattuk nem gyűlik össze a kosz, és a helykettőzés is rém egyszerű: tegyünk fel az előző alá vagy felé még egy polcot.

Ha polcunk nincs otthon, de egy fa irattartóval rendelkezünk, akkor abból is tükéletes tároló lehet. Fordítsuk oldalra, szereljük rá a polctartó vasakat, és már mehet is a falra. Ezzel a megoldással nem csak a nem használt irattartó kapott új funkciót, hanem egy dupla polcra is szert tettünk.
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia