szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Eltérő színű foltok a gyepállományban, mi lehet a probléma?

Nagy Máté     802 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakértő!

Kérem segítsen kideríteni az okát, mi okozhatja a gyepfelület eltérő színeit.
Rengeteg probléma volt már a gyeppel, ami rossz csak lehetett, megtörtént. Mohásodott, gyomosodott, túlságosan kiszáradt, túl lett öntözve, nem volt elég éles a fűnyíró, stb.
Számos jótékony szerrel kezeltem már a tavalyi telepítés óta, vassal, Substral műtrágyával, rendszeresen vágom, locsolom, szellőztettem.
Erőfeszítéseim ellenére, mindössze 2 hétig szép az áprilistól októberig tartó időszakban. Nagyon el vagyok keseredve, kérem segítsen megoldani a problémát.

Válaszát előre is köszönöm!
0
0
szavazat
Eltérő színű foltok a gyepállományban, mi lehet a probléma? Eltérő színű foltok a gyepállományban, mi lehet a probléma? Eltérő színű foltok a gyepállományban, mi lehet a probléma?


1 HozzászólásVarga László
2018. máj. 06. (800 napja)
Üdv!
Ennek kajabaja van, de valószínűleg nem konkrétan a tápanyaggal van gond, hanem a talaj pH-val! Kellene egy talajmintát venni 5-6-8-10 helyről vegyesen a fű alatti talajból és elküldeni vizsgálatra (a kwizda honlapon megtalálod a talajminta vételi címet és adatlapot, valamint a metódust, oda, és annak megfelelően kellene küldeni!) Pár nap alatt megvan a "diagnózis", utána okoskodjunk a megoldáson.
VL


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.