szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Eszter a kiránduláson

Sulyok József, 2009. márc. 30.


Az osztályban már mindenki nagyon óhajtotta a tavaszt. Szép volt a tél, sok hó esett, emlékezetesek voltak az ünnepek, de már nagyon várták, hogy madárfüttyel legyen tele a határ, zöldelljen a fű, rügyezzenek a fák, s a tavaszi virágok, barkák is pompázzanak.

Végre megérkezett a tavasz. Amikor az időjárás kellemesre fordult, tanító nénivel közösen elhatározták, hogy egyik nap ebéd után, együtt kimennek játszani a Tó alá. Úgy is történt. Kisétáltak a rétre. A szabadban a fiúk fociztak, sárkányt eregettek, a lányok fogócskáztak, labdáztak.

 

Egyszer csak Évi javasolta Eszternek, hogy az árok másik oldalán lévő bokorból szedjenek barkát és már ugrott is át a keskeny vizes árkon. Az ugrás nem jól sikerült. Évi lába egy vakondtúráson kificamodott. Az éles fájdalomtól nem tudott felállni. Eszter odaszaladt, gyorsan lehúzta Évi cipőjét és látta, hogy bokája kezd pirosodni és dagadni. Kivette nyakából a kiskendőjét, az árok vizében beáztatta és körbecsavarta vele Évi lábát.

 

Ezután, szólt a közelben játszó Zsoltinak és Petinek, hogy jöjjenek segíteni. Kérte, hogy kulcsolják össze kezüket és „gólya viszi a fiát” módon segítsenek odavinni Évit, ahol tanító néni ül a kiterített pléden. Tanító néni megnézte a sérülést, látta, hogy nincs nagy baj, ez egy kellemetlen ficam. Telefonáltak Évi anyukáját, hogy kocsival jöjjön, s vigye haza az ugrálót, ne keljen a sérült lábbal gyalog bicegnie.

 

Tanító néni Esztert a sorakozókor az osztály előtt megdicsérte, amiért kendőjét feláldozva, hideg-vizes borogatást tett Évi lábára. Zsoltit és Petit pedig azért, hogy ölbe vették, s vitték sérült osztálytársukat, így nem kellett jobban megterhelni fájó lábát.

 

Így másnap, ha kissé bicegve is, de Évi iskolába tudott menni. Első dolga az volt, hogy megköszönje Eszternek és a fiúknak a segítséget.

 

Kapcsolódó cikk:
Eszter segít keresni

 

Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Egy kis líra
Novellás kötet
Gyermeksarok

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!