szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Eszter és a faültetés

Sulyok József, 2011. nov. 25.


Eszterék hétvégi házának udvarán a közel 30 éves, két nyírfa magasra nőtt. A telek előző tulajdonosa, (aki nagyon szerette a fákat), csak egy dologra nem figyelt. Nagyon közelre ültette őket az utcai villanyvezetékhez, s ahogy nőttek, egyre többször hozzáértek. Különösen szeles időben rongálták, cibálták a drótokat. Igaz, minden tavasszal nyesegették az ágakat, de nyárra a lomb, súlya miatt hozzáért a vezetékhez.

Eszter és a faültetés

Nagyapa mindig figyelmeztette Esztert és barátnőit, hogy játék közben - különösen eső után - ne érintsék, ne fogják meg a vizes fatörzset, mert áramütés érheti őket. Többször is nekidurálta magát, hogy kivágja a két gyönyörű nyírfát. De mindig elhalasztotta a műveletet, mert megsajnálta őket.

 

Most tavasszal azonban az EON szakemberei piros betűvel írt felszólító leveleket tettek be minden telek tulajdonosoknak, akiknek az utcai vezetékhez közel volt a fája, és kérték azok kivágását. Nagypapa is megkapta a felszólítást. Mit volt mit tenni, fájó szívvel - úgy, hogy Eszter meg ne tudja - favágókkal kivágatta a fát.

 

Eszter, amikor meglátta az üressé vált teret, kissé elszomorodott, de tudomásul vette, hogy kedves fái már nincsenek. Azt eldöntötték a nagypapával, hogy a két fa helyett négyet ültetnek, kellő távolságra az utcai közvilágítástól. Azonban komoly vita támadt közöttük, hogy milyen fafajtát ültessenek.

 

Selyemakácot, vagy tujafenyőt. Eszter a selyemakác mellett kardoskodott, míg nagypapa inkább tuját ültetett volna. Gyorsan kellett dönteni, mert itt van a faültetés ideje. Eszter a nagypapával döntetlenre álló vitát úgy zárta le, hogy segítségül hívta nagymamit, aki - kis ráhatásra - szintén a selyemakác mellett voksolt.

 

Ezek után Eszter közölte nagypapával, hogy a családban demokrácia van. 2:1-re le vagy szavazva Papi! Ezt nagypapa tudomásul vette és szeretett kis unokájával, Eszterrel elindultak a fakereskedésbe négy darab selyemakác csemetét venni.
 

Kapcsolódó cikk:

Eszter a télről mesél

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!