szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Eszter és a papírgyűjtés

Sulyok József, 2009. máj. 25.


Amikor tanár néni kihirdette az osztályban, hogy április végére az iskolában papírgyűjtési akciót szerveznek, Eszternek eszébe jutott, nagypapája egyik gyermekverse.

Ebben arról ír, hogy a világon azért vágnak ki rengeteg fát, pusztítják az erdőket, hogy a papírgyárakban papírt készítsenek belőle. Ezért fontos, hogy minél több elhasznált papírt, elolvasott újságot összegyűjtsenek a gyerekek, és leadják a gyűjtőhelyen.

 

Eszter szólt a szüleinek, nagyszüleinek és ismerőseinek, hogy ne dobják ki a fölöslegessé vált papírdobozokat, újságokat és a műanyag flakonokat.

 

Az iskolai papírgyűjtés szombatra esett. Eszter és nagypapája a rokonoktól, ismerősöktől összeszedték az újságpapírt és a könnyebb szállítás érdekében kötegelték, spárgával átkötötték. Felrakták az autóra és az iskola udvarára vitték, ahol már nagy volt a sürgés-forgás.

 

Eszterék mérlegre rakták az összegyűjtött újságpapírt, az ügyeletes tanár néni lemérte, majd a füzetbe beírta a mennyiséget. 246 kg volt a papír súlya, és elismerő szavak kíséretében átvette a zsáknyi összepréselt flakont is.

 

Hétfőn reggel hirdette ki tanár néni a végeredményt. Eszterék osztálya harmadik lett a papírgyűjtési versenyben. Külön dicséretben részesült Eszter, és Kiss Nándi, mert ők gyűjtötték a legtöbbet az osztályban, sőt az egész iskolában is. De egyúttal meg is rótta azokat a gyerekeket, akik fülük botját sem mozdították a felhívásra. Megjegyezte, ha mindenki gyűjtött volna még néhány kg papírt, akkor az 1/a osztály még előkelőbb helyet ért volna el a versenyben.

 

A gyerekek megígérték tanár néninek, hogy jövőre még többen csatlakoznak e hasznos, nemes akcióhoz.

 

Kapcsolódó cikk:
Eszter és a lopott csoki

 

Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Gyermeksarok
Novellás kötet

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim

2020.június 16., kedd / 21:15

Van-e remény, hogy növényem újra kihajtson?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia