szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Eszter magyarázza a Mikulást

Sulyok József, 2011. dec. 04.


 Eszter unokatestvéreivel nagyon várta már az igazi Mikulás érkezését, és azt, hogy milyen ajándékkal lepi meg őket.

Eszter magyarázza a Mikulást

 Nehezen ment óvodás kobakjukba, hogy nem egyszerre adja oda a nekik szánt csomagot a Mikulás.

 

- Megy az oviba, a szülők munkahelyére, a városháza előtti térre, a nagy bevásárlóközpontokba, sétálgat az utcákon, és természetesen a lakásukba is betér. Még szerencse, hogy csak otthon kell kirakni a kiscsizmát, a többi helyen nem, mert jól néznénk ki! – mondta egy szuszra Viki.

 

Anna meg azt nem értette, hogy miért nem rénszarvas húzta szánon jött Budapestre, hanem repülővel? Látta a TV-ben, amikor gyerekek fogadták a repülőtéren.
 

- Azért , - válaszolta Eszter magabiztosan - mert még nem esett le a hó, meg egyébként is sietett, sok helyre kell még mennie. Ő is kihasználta a gyors közlekedési eszközt.

 

- Ha a Mikulás hozza az ajándékot, mért van tele minden üzlet mikulás csomaggal? – kérdezte újra Viki.
 

 

- Ezt sem tudod?! – replikázott Eszter.


- Azért, mert amit egész évben elkészített a manókkal, elküldte előre, hogy azzal se keljen bajlódni december elején. Megkérte a boltosokat, hogy raktározzák már addig, amíg nem jön.

 

- Amikor leszállt a repülőről, hosszú, piros köpeny volt rajta, és puttony a hátán. Az oviban meg rövid kabátja volt, és egy piros zsák volt a kezében, a sapkáján meg nem piros, hanem fehér bojt billeget, és a szemüveg sem volt már rajta - értetlenkedett Ádám.
- Mintha nem is egy Mikulás lenne, hanem sok.

 

- Ádi! – mondta ellenmondást nem tűrő határozottsággal Eszter. - Te sem ugyanazt a ruhát veszed fel minden nap az oviban, hanem mindig másat. Aztán meg, azért tud ott lenni egyszerre több helyen, mert ő egy jóságos varázsló. Ilyenkor elvarázsol bennünket, gyerekeket napokra. Dallal, verssel, tánccal készül a Földön minden gyerek, aki várja a Mikulást.
Beszéljen magyarul, angolul, franciául, németül. Ugye most már értitek? Ez a varázslat a Mikulás varázslata. Na, gyertek, tegyük ki az ajtó elé a kiscsizmákat, mert tudjátok, haza ma estére érkezik.

 

Kapcsolódó cikk:

Mikulás út

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!