szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Eszter nagy dilemmája a Mikulásról

Sulyok József, 2012. dec. 03.


 Teljesen össze vagyok zavarodva Mikulás ügyben, segíts már kibogozni az igazságot Papi! - kérte Mikulásnap közeledtével nagypapájától Eszter. - Az óvodában vereseket, énekeket, mondókákat tanulunk, hogy méltóképpen fogadjuk a Mikulást.

Eszter nagy dilemmája a Mikulásról

- És mi ezzel a probléma? – kérdezte nagypapa - Évszázadok óta, december elején látogatja meg, Lappföldről indulva, sok-sok ajándékkal a gyerekeket a Mikulás.


- Éppen ezzel a lappföldi Mikulással van gondom. – folytatta Eszter – Ugyanis anyukám tegnapelőtt este felolvasott apának egy újságcikket és abban képzeld, többek között az volt írva, hogy városunkban éveken át, Dancs Géza bácsi volt a Mikulás.
Na, akkor van igazi Mikulás? Vagy Szabó Zsuzsi iskolás testvérének van igaza, aki azt állította a játszótéren, hogy nincs is?! Ezt mond meg nekem, de őszintén! – várta türelmetlenül a választ Eszter.


Nagypapa egy pillanatra elgondolkodott, majd így szólt:


- Tudod kis unokám, a felnőttek is szeretnek szerepeket játszani. Beöltöznek különböző jelmezbe, filmben, színdarabban, karneválon, stb., de attól ők még nem lesznek királyok, kalózok, hercegnők, vasorrú bábák, csak játszásiból, mint ahogy ti is szoktatok szerepelni az óvodában.

Mikulásnak is azért öltöznek be a felnőttek, hogy jót tegyenek, örömet szerezzenek mindenhol a gyerekeknek. Az igazi Mikulás képtelen lenne egyszerre mindenhol megjelenni. Az nagyon jó, ha a gyerekek szívében, képzeletében a jóságos, valóságos, benneteket szerető Mikulás él, s őt várjátok Miklós nap táján. De annak is örülni kell, ha sok, Géza bácsihoz hasonló felnőtt is beöltözik, és kedves Mikulást játszik – foglalta össze véleményét nagypapa.


- Nem haragszol Papi? Mert amit mondtál értem, hisz nagycsoportos vagyok, de ettől még nem lettem sokkal okosabb – válaszolta Eszter.


- Az nem baj, te csak várd tovább az igazi Mikulást, s egyszer majd megérted azt, amit válaszoltam kérdéseidre – mosolygott sokat sejtetően nagypapa. 
 

Kapcsolódó cikk:
Eszter a télről mesél

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim

2020.június 16., kedd / 21:15

Van-e remény, hogy növényem újra kihajtson?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia