szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Étkező

Fejbe vág? Váza üvegből, fémből, tökből

Fejbe vág? Váza üvegből, fémből, tökből
Az ember sokszor kerül dilemmába a saját otthonában, amikor vendégeket fogad: mindenki kedvesen hoz egy kis virágot, ám a legtöbb esetben nincs annyi váza, amennyire szükség lenne.

Bütykölj trendi csillárt!

Bütykölj trendi csillárt!
Elegáns csillárok saját kezűleg készíteni nem is olyan nagy ördöngösség. Persze az olyan darabok, amiket a boltban, horror áron lehet beszerezni sok esetben komolya szaktudást igényelnek, de azért akkor sem maradunk le eleganciában, ha mi magunk készítjük el a darabokat. Ehhez nem is kell olyan sok minden, mint ahogyan gondolnánk…

Profi térnyerés az étkezőben

Profi térnyerés az étkezőben
Az ebédlő az utóbbi időben egy kicsit mostoha helyet kapott a lakások elrendezésében. Helyszűkével küzd a legtöbb család, így spórolni próbálnak, ahol csak lehet. Ez rendszerint az ebédlő sínyli meg, és mindenki a kanapéra szorulva, tálcáról eszik.

Varázsolj falevelekből! A tökön túl is van élet

Varázsolj falevelekből! A tökön túl is van élet
Nem csak a koszorút lehet színes levelekkel díszíteni, hanem a lakásban is nagyon szép, őszi hangulatot teremthetünk velük. Szinte mindenhol láthattuk, hogy a levéldíszek királya a koszorú, ami valóban csodálatos, de egy apró bibi azért van vele. Ez pedig az, hogy történetesen a színpompás karika az ajtón kívül van, ezért csak ritkán élvezhetjük a szépségét.

Extrém vagy otthonos legyen az üvegfal?

Extrém vagy otthonos legyen az üvegfal?
Az üveg a házban a könnyedséget és a külvilággal való kapcsolatot teszi lehetővé. Nem csoda, hogy szinte minden elkészíthető belőle, nem kell leragadni az ablakok és az üvegezett ajtók világánál. Ha szeretnénk, és a pénztárcánk is engedi, akkor akár egész falakat is készíthetünk ebből az anyagból.

Együnk barbár módra?

Együnk barbár módra?
Avagy klasszikus ebédlőasztal nélkül Igaz vajon a mondás, hogy egy étkező az pusztán egy étkező? Nem nagyon van arra lehetőségünk, hogy eltérjünk a kialakult trendektől, vagy stílusoktól. Elvégre nem nagyon tudunk mást felhasználni hozzá, mint a székeket és az asztalt.

Milyen asztallal lehet tökéletes étkezőnk?

Milyen asztallal lehet tökéletes étkezőnk?
Az ebédlőasztal sokkal fontosabb bútordarab, mint az elsőre gondolnánk. Hiszen nem csak az étkezések zajlanak itt, hanem a nagyobb társasági összejövetelek is, mivel a legtöbbször a nappali bútorai nem nyújtanak elegendő helyet.

Idegen kultúrák buktatói

Idegen kultúrák buktatói
Sok csábító lakberendezési stílussal és lehetőséggel lehet találkozni az újságokban, és a boltokban is. sokan közülük nagyon is megfogják az ember fantáziáját, ami nem csoda, hiszen szépek, elegánsak, és különlegesek. A baj csak azzal van, hogy egy adott kultúrához tartoznak, ami sokszor azt is jelenti, hogy nálunk nem a legjobban használhatóak, a mi igényeinket nem ezek elégítik ki a legjobban.

A hűvösen otthonos görög stílus

A hűvösen otthonos görög stílus
Egy görög lakásbelsőnek alapvetően hűvös kisugárzása van. Na nem arra kell gondolni, hogy nem otthonos, hanem itt most a szó szoros értelmében kell szemlélődni. Mivel a mediterrán országokban nem ritkák a 40-45°C-os melegek, így nem csoda, ha a lakáson belül nagyra értékelik a hűvösség érzését.

Megengedhető? A kertbarát esete a művirágokkal

Megengedhető? A kertbarát esete a művirágokkal
Egy kert, vagyis inkább virágszerető ember kezei közé ritkán kerül művirág. Ha mégis, akkor rendszerint az első reakció, hogy gyorsan megszabadul a kérdéses tárgytól. Pedig ebben az esetben is lehetnek kivételek, és valljuk be, léteznek igencsak tetszetős művirágok is.

Ültess mini kertet üvegbe!

Ültess mini kertet üvegbe!
Ha változatosságot szeretnénk vinni cserepes, virágtartós szobanövényeink közé, akkor igen jól mutat, ha apró kertet ültetünk üvegbe. Kell hozzá egy közepes nagyságú demizson, folyami homok, tökéletesen egészséges, friss hajtású különböző szobanövény, jó nagy adag türelem, meg egy kis ügyesség.

Álljunk neki! - Egyedi, kézzel készült előszobafalak

Álljunk neki! - Egyedi, kézzel készült előszobafalak
Amikor az ember belép egy lakásba, rendszerint az első bútor, amit észrevesz, az az előszobafal. Éppen ezért nem mindegy, hogy az hogyan is fest. Sajnos azonban ezek a darabok sokszor igencsak horror összegeket emésztenek fel, már persze akkor, ha egy kicsit is divatosabbat, egyedit szeretnénk. Ha erre nincsen keretünk, akkor sem kell csüggedni, hiszen mint olyan sok minden, ez is elkészíthető otthon. Az ára így jóval alacsonyabb, mintha boltban vesszük meg az adott darabokat.

Vízi szépségek a lakásban – 4 átlátszó tipp

Vízi szépségek a lakásban – 4 átlátszó tipp
A különleges növények különleges tartásmódot igényelnek. Nincs ez másképpen akkor sem, ha olyan szépségeket szeretnénk a lakáson, vagy a kerten belül tudni, amik rendszerint nem éppen ehhez a közeghez vannak hozzászokva.  

Így vásárolj lámpát az étkezőbe!

Így vásárolj lámpát az étkezőbe!
Amikor a ház kialakításán dolgozunk, és a berendezéseket vásároljuk, egy idő után eléggé elfáradunk, és már nem figyelünk oda annyira a részletekre. Csak megvesszük, ami jónak tűnik, és ha elellik egy-két hónap, akkor döbbenünk rá, hogy nem igazán olyat választottunk, mint kellett volna. Ez különösen igaz akkor, amikor az étkezőbe helyezendő világításról van szó.

4 ok, amiért díszítsünk gyertyatartókkal

4 ok, amiért díszítsünk gyertyatartókkal
Az egyik legelterjedtebb és valószínűleg legromantikusabb kiegészítő, amit minden háztartásban megtalálunk, függetlenül attól, hogy nő vagy férfi a lakó. Igen, ez a gyertyatartó, ami nem csak praktikus, de szép is.

Étkészlet a falakon?!

Étkészlet a falakon?!
Nagyanyáink előszeretettel használták a tányérokat dekorálási célokra. Ma már ez egy kissé divatjamúltnak tűnhet, bár ha valaki szereti a retro dolgokat, akkor ezt is kedvelni fogja. Ha azonban egy kicsit modernítjük a lehetőséget, akkor már sokkal több ember tetszését elnyerhetjük, sőt, olyan egyedi megoldásokhoz is ihletet kaphatunk, amelyeket biztosan nem találunk meg minden háztartásban.  

Az üveg bűvöletében

Az üveg bűvöletében
Amikor a lakberendezés anyagiról van szó, akkor a legtöbbeknek a fa és a kő jut az eszükbe, esetleg még egy kis vas. Az utóbbi évtizedekben azonban igencsak erőre kapott egy másik anyag is, mégpedig az üveg. Ma már olyannyira elengedhetetlen kelléke a lakásnak, hogy nem csak asztallapot, hanem komplett bútorokat is készítenek belőle, igaz, itt lehet egy kis csalás. Mivel az üveg nehéz, és persze nem utolsó sorban törékeny, így helyettesíthetik karcmentes, átlátszó műanyaggal, de a lényegen ez sem változtat, hiszen az üveg bűvölete így is megmarad.

Divatos étkészletek

Divatos étkészletek
Divatja ma már szinte mindennek van, így ez alól nem képeznek kivételt az étkészletek sem. Itt is megfigyelhetjük, hogy az évek, vagy évtizedek alatt az egyszerű, fehér készletekből hogyan jutottunk el a szögletes és piros tányérokig. Mert eljutottunk, és ráadásul még nem is ezek a legextrémebbek a kínálatból. Lássunk hát egy-két igazán impozáns lehetőséget.

Hajtassunk jácintot!

Hajtassunk jácintot!
Karácsony elmúltával az embernek az az érzése támad, hogy már az a kevés zöld is, amit a feldíszített fa jelentett, eltűnik az életéből. És amíg megjelennek az első hóvirágok, addig bizony nagyon hosszú időt kell kivárni. Szerencsére azonban van egy csodálatos és illatos szépség a „tarsolyunkban”, ami ilyenkor is képes boldogságot és színpompát csempészni a lelkünkbe, ez pedig nem más, mint a jácint.

Csodás karácsonyi aszatdekorációk

Csodás karácsonyi aszatdekorációk
Karácsonykor mindent fel szoktunk díszíteni: a fát, a szobát, és persze az asztalt is. De mi a helyzet akkor, ha nincs ötletünk, hogy mit használjunk, vagy egész egyszerűen nincs helyünk ahhoz, hogy az ékesítés igazán mutatós lehessen? Nos, az alábbi ötletekkel ezekben az esetekben is széppé tehetjük az ünnepi asztalt.