szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Étkező

Karácsonyi lakásdekorációs tippek

Karácsonyi lakásdekorációs tippek
A karácsonyi hangulatot nagyon fel tudja dobni az, ha nem csak a fenyő áll a lakásban, hanem az egész szoba fel van ékesítve. Ehhez persze egy kis plusz munkára lesz szükségünk, de mindenképpen megéri az erőfeszítést, hiszen napokkal az ünnep előtt is meglehet a kellő hangulatunk, így azt nem a boltokat járva, és újabb, felesleges költéseket eszközölve fogjuk keresni.

Hogyan készítsünk adventi koszorút?

Hogyan készítsünk adventi koszorút?
Itt a december, és ezzel együtt a hónap legjellemzőbb díszének az elkészítési ideje is. Természetesen az adventi koszorúról van szó, mellyel a karácsonyt várjuk, vasárnaponként gyertyát gyújtva.

A szomjas lakó - a hibiszkusz

A szomjas lakó - a hibiszkusz
A hibiszkusz igen régóta hódítja meg sikerrel az emberek szívét. Ez persze nem véletlen, hiszen valóban elképesztően gyönyörű virágról van szó. Színfelhozatala lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami neki tetszik, ráadásul, ha szeretnénk, akkor akár a kertbe is ültethetjük.

Térnövelés falbontás nélkül

Térnövelés falbontás nélkül
Teret nyerni nem éppen egyszerű faladat. Főleg akkor nem, ha nem tudunk hozzá falat bontani, mert vagy nem lehetséges, vagy pedig nincs rá keretünk. Szerencsére ekkor is van egy-két lehetőség a tarsolyunkban, ám ehhez egy kicsit ötletelnünk kell. Lássunk most egy-két tippet.

Hol együnk? – variációk étkezőkre

Hol együnk? – variációk étkezőkre
Ha a konyhánkban bőven van hely, akkor nem jelent gondot egy szép étkezőasztal és néhány szék letétele. Ha azonban erre nincsen lehetőségünk, akkor egy kicsit nem árt kreatívnak lennünk. Lehet, hogy elegendő egy kicsit kisebb asztalban gondolkodni, de az is lehet, hogy ahhoz, hogy valóban eredmény érhessünk el, ennél többre lesz szükségünk.

Építsünk télikertet!

Építsünk télikertet!
A télikert nagyon hasznos dolog, hát még akkor, ha olyan növényeket is tudunk benne tárolni, amik a zimankós időben emlékeztetnek minket arra, hogy lesz még meleg és nyár, és leszünk még fürdőruhában a napsütésben. A legtöbb esetben azonban nem állunk neki télikertet csinálni, hiszen nagyon macerás, és persze drága is. Ez azonban nem feltétlenül igaz, hiszen egy kis kreativitással, vagy némi kompromisszumkészséggel igazán egyszerűen alkothatunk ilyen fedett kerteket.

Őszi díszeink

Őszi díszeink
Amikor beköszönt az ősz, akkor a termések, egyes zöldségek, és természetesen az egyre szebb árnyalatokat öltő levelek képezhetik a lakás díszítésének alapjait. És hogy van-e értelme ennek a sok díszítgetésnek? Nos való igaz, ezek az ékek nem maradnak meg olyan nagyon sokáig, ám a kissé szomorkás, kissé esős őszi hangulatot remekül feldobják, és esetleg a gyerekeket is lefoglalják egy időre.

Függönyök saját kezűleg

Függönyök saját kezűleg
Ha az ablak a ház szeme, akkor a függöny a szempilla. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen anyagból, és hogy milyen stílusú darabokkal díszítjük a házunkat, vagy lakásunkat. Az is igaz azonban, hogy sokszor nem igazán engedhetjük meg maguknak, hogy drága és gyönyörű függönyök lógjanak az ablakok előtt. Ettől még persze lehetnek egyedi és karakteres darabjaink, csak egy kicsit gondolkodni kell.

Előszoba kialakítása saját kezűleg

Előszoba kialakítása saját kezűleg
Az ember nem is gondolná, hogy mennyire fontos lehet az előszoba, amíg nem szembesül a hiányával. Nyáron még csak hagyján, hiszen egy flip-flop papuccsal igazán nem lehet túl sok koszt bevinni a házba, te télen, a csizmás, kabátos, sokpulcsis időszakban bizony már erősen érezhető a hiánya. De nem kell kétségbe esni, hiszen azoknak is lehet előszobája, akiknek ezt eredetileg nem tervezték bele a lakásába vagy a házába.

Növényekkel a hívatlan rovarok ellen

Növényekkel a hívatlan rovarok ellen
A növények szerelmesei jól tudják, nem csak szépek a kis kedvenceik, hanem emellett rengeteg olyan tulajdonsággal is rendelkeznek, ami igencsak kedvelté teheti őket. Többek között képesek távol tartani olyan idegesítő rovarokat, mint a legyek, vagy a szúnyogok anélkül, hogy a hulláikkal lenne tele a környezetünk. Ültessünk ezekből cserepekbe, vagy a kert megfelelő helyeire, és élvezzük a zavartalan pihenést.

Palacktartó házilag

Palacktartó házilag
A háztartásokban rengeteg olyan folyadékot fogyasztunk, ami palackban van. A gond csupán az, hogy a legtöbb esetben egyszerűen annyira sok halmozódik fel, hogy nem tudjuk hova tenni, és csak a sarokban kapnak helyet, ami nem éppen szívderítő látvány. Egy kis ráfordítással azonban a palackokat is a helyükön tudjuk kezelni, és akár a konyha díszeivé is válhatnak.

Mennyezetek

Mennyezetek
Amikor a lakás belsőjével bíbelődünk, rendszerint van egy rész, aminek nem szentelünk figyelmet. Ez pedig nem más, mint a plafon, amit csak gyorsan átkenünk, hogy az is le legyen festve, és már le is tudtuk a gondot. Pedig a mennyezetben is rengeteg lehetőség rejlik, ezért nem érdemes egyetlen réteg fehér festékkel elintézni a dolgot.

Különleges tálalás - ehető edények

Különleges tálalás - ehető edények
Egy kertiparty nem is az igazi, ha nincsen innivaló, meg egy kevés finomság. Eben a rekkenő hőségben pedig különösen kellemesek tudnak lenni az ilyen apróságok. Ám miután a partynak vége, kénytelenek vagyunk bevonulni a konyhába, és mosogatással tölteni az időt, miközben a hőségtől és a forró víztől szenvedünk. Azonban egy kis ötletességgel elkerülhető ez a megpróbáltatás.

Lámpák saját kezűleg

Lámpák saját kezűleg
A fény a lakberendezés egyik legnagyobb fegyvere. Nem csak az erősségével lehet megdöbbentően nagy különbségeket elérni, hanem a kivitelezésével is, egy-egy egyedi darab nem csak a figyelmet kelti fel, hanem a fény szűrésének köszönhetően a hangulatot is nagyban befolyásolja.

Egyedi vázák

Egyedi vázák
A váza egy fontos része a háztartásnak, hiszen a benne tárolt virágokkal gyorsan és egyszerűen tudunk jókedvet csempészni a nappaliba, vagy bármelyik szobába. Ha szeretnénk egyedi darabokkal dolgozni, de nincsen pénzünk a designer tartókra, akkor se essünk kétségbe. Egy-két kellékkel és némi kézügyességgel elkészíthetjük a vázánkat úgy, ahogyan az nekünk a legjobban tetszik, és mindehhez még csak nem is verjük magunkat komoly költségekbe.

Lámpamustra

Lámpamustra
A lámpák egy háztartásban nem kapnak mindig akkora szerepet, mint amekkorát megérdemelnének. Hiszen gondoljunk csak bele, ezeknek a szerkezeteknek a segítségével élvezhetjük a szobák látványát este is, nappal pedig tökéletes díszítőelemek lehetnek belőlük. Lássunk egy-két lehetőséget, hogyan is lehet egy kicsit feldobni a megszokott lámpákat, hogy egyediek és érdekesek legyenek.  

Lépcsők mindenkinek

Lépcsők mindenkinek
Az emberiség egyik legnagyobb találmánya a lépcső. Gondoljunk csak bele, ha nem lenne ilyen alkalmatosság, akkor a házak emeletét el lehetne felejteni, a meredek emelkedők vagy lejtők leküzdése komoly kihívást jelentene.

Székmustra

Székmustra
A székek kiválasztása általában nem kap túl nagy hangsúlyt, amikor a szoba kinézetét elgondoljuk. Amikor megvesszük az étkezőt, az asztal mérete a fontos, és a legtöbb esetben adnak hozzá illó székeket is, tehát ezzel nem kell bajlódni. Kivéve akkor, ha nem illik a szoba hangulatához a felajánlott ülőalkalmatosság, esetleg akkor, ha önmagunk szeretnénk kitalálni, mi mivel passzol.

4+1 megoldás, ha nincs hely az étkezőnek

4+1 megoldás, ha nincs hely az étkezőnek
Mindannyian vágyunk a nagy élettérre, a tágas szobákra és arra, hogy minden bútorunk jól elférjen. Szeretünk vendégeket fogadni, vagy éppen a családot, egy jó ebédre, egy kis játékra, vagy csak egy kellemes beszélgetésre és kávézásra.

Festési technikák

Festési technikák
Forrás: www.epitinfo.hu  Ma már a faldíszítési lehetőségeink szinte korlátlanok a korszerű anyagokkal, de hogy mennyire tudjuk változatossá, egyedivé alakítani otthonunkat szinte csak a fantáziánkon és ügyességünkön múlik, valamint azon, hogy ismerjük-e a különböző technikákat.

Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia