Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Ez a növény vigyáz a veteményesre

Ez a növény vigyáz a veteményesre
A sarkantyúka segít a veteményesben és kiváló gyógynövényként is. 

Sokaknak, ha azt hallják, sarkantyúka, nem biztos, hogy elsőre eszébe jut, minek is a neve ez. Pedig lehet, hogy még a saját kertünkben is van belőle. A sarkantyúka ugyanis nagyon közkedvelt virág, nem véletlenül kapta a kertek álomvirága elnevezést sem. Éppen ezért nagyon sok kertben találkozhatunk vele, de a legtöbben nem tudják, micsoda kincs költözött be a sarkantyúkával a kertükbe. Ugyanis erre a csodás virágra számíthatunk a kártevők elleni harcban, sőt, még az egészségünket is visszanyerhetjük általa.

Csodás íze mellett sem lehet elmenni szó nélkül, de gyógyhatásainak köszönhetően igazán közkedvelt gyógynövény. Ráadásul a gondozása sem igényel túl sok időt és energiát, így hát ennek a gyógynövénynek muszáj helyet kapnia a kertekben!

Ezért legyen sarkantyúka a kertedben

1. A sarkantyúka kiváló védelmet nyújt a veteményesben, hiszen messzire űzi a különféle kártevőket. A paradicsom és a burgonya is hálás lesz a közelségéért, hiszen messzire űzi az őket megtámadó bogarakat, de minden növény számíthat rá, hiszen magához vonzza a levéltetveket.