szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ezek a jó fűszerpaprika fajták

Sulyok Józsefné, 2015. júl. 07.


A fűszerpaprika a tengerentúlról származik. Fél évezrede, hogy Kolumbusz felfedezte Amerikát, és termesztési kísérletként a paradicsommal, burgonyával együtt a paprikát is elhozta Európába.

Ezek a jó fűszerpaprika fajták

Szegedi 80

Nem csípős, a termése csüng a szárakon. A növény erőteljesen, kb. 50-60 cm-re nő. A paprikák könnyen leszedhetők, melye 15-18 cm-esre nőnek meg. Palántázással sikeresebb, mint helyrevetve, színe sötétpiros. Homokos helyen jól érzi magát, ellenálló a vírusos betegségekkel szemben.

Szegedi 178

Ez a paprikafajta helyre vetve és palántázva is sikeresen termeszthető. Csípős őrlemény, főként paprikakrém előállítására érdemes felhasználni. 10-12 cm hosszú a termése, a paprikák élénk, piros színűek. Csüngő fajta, az termés az erek mentén kissé behorpadt.

Szegedi 20

Ez a nem csípős, kellemes ízű paprika ágakon csüngő termést ad, a bokor középmagasra nő, tömött lombozat jellemző rá. A paprika 10-12 cm-esre nő, mélyen piros színű, szedés idején igen jó a szárazanyag-tartalma. Korai érésű fajta, akkor is sikert érünk el, ha helyre vetjük, vagy palántázzuk. Szeged környékén ez a legelterjedtebb. 

Kapcsolódó cikk: Jövőre így ültessünk egyszerűen
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!