Ezért imádjuk! Téli fűszernövények
Sulyok Józsefné, 2014. dec. 02.
Nem kell lemondanunk télen sem a friss és különleges fűszernövényekről. Most nézzünk 3 pikáns ízujdonságot hózó zöldet.

A borostyánfűről még vághatunk ágakat egytálételekhez és levesekhez. A citromos-borsos ízű levélkéket a dél-francia konyha a vadhúsból vagy bárányból készült ételek fűszerezéséhez is használják.
A kakukkfű és a zsálya is szolgálnak még aromás hajtásvégeket, ha a cserjét betakarjuk egy réteg fenyőággal, a gyökérzónát pedig száraz falevéllel mulcsoljuk.
Az izsóp dús bokorrá fejlődik a napos fűszernövényes ágyásban, cserépben kisebb marad. A tél beköszöntével a növény elhullatja kesernyés, enyhén menta illatú leveleit.
Tipp! Burgonyafelfújthoz vagy fasírthoz mindig friss izsópot használjunk. Megszárítva a fűszernövény elveszti aromáját. A kitartó borsikafű enyhe éghajlaton télizöld növény.
Kapcsolódó cikk:
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22