szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Ezt tedd hidegben!

Sulyok Józsefné, 2014. dec. 04.


5 tipp a ideg évszak teendőinek gyors elvégzésére

Ezt tedd hidegben!
  1. A sérült locsolócsövet a hibánál vágja szét, és távolítsa el a hibás részt. A két új végdarabot vágja egyenletesre, és mártsa forró vízbe. Az így felpuhult és kissé megnyúlt csődarabot ráhúzhatja egy réz közgyűrűre.
  2. A savas vagy tőzeges talajt meszezéssel lehet feljavítani. Erre alkalmas a pétisó, az őrölt, égetett mész vagy a dolomitpor. Hogy ne keveredjen a trágyával, időben, még a tavaszi palántázás előtt legalább egy hónappal szórjuk ki a talajra a mésztartalmú adalékokat.
  3. Február második felében adhatunk savas típusú műtrágyát a rododendronok, az azáleák, a széles levelű örökzöldek és a kaméliák alá. Száraz műtrágya esetén jól locsoljuk be a növénytöveket.
  4. Februárban érdemes megmetszeni a nyáron virágzó bokrokat, fákat. Ám a húsvét táján virágzó aranyvesszőhöz és más tavasszal virágzó cserjéhez még ne nyúljunk. Ezeket csak virágzásuk után igazítsuk a kívánt formára. Az elhalt, letört ágakat természetesen minden esetben vágjuk le. A ribizli 3-4 éves ágait is kell vágni, mert a friss hajtásokon várható a termés nagy része.
  5. Ha ősszel nem tettük meg, úgy érezzük, hogy kifelé megyünk a télből, és már nincs fagy, nyugodtan fel lehet ásni vagy szántani a zöldségeskerteket. A nagyobb göröngyök könnyebben szétporladnak az elkövetkező időben, és a gyomok egy része is kipusztul.

Kapcsolódó cikk:

Ezért imádjuk! Téli fűszernövények

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia