szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fekete-erdei muffin

Sulyok Józsefné, 2010. szept. 15.


Hozzávalók:

3 egész tojás, 1 csésze (250 g) puha vaj, 1 csésze (20 dg) kristálycukor, ½ csésze (125 ml) tej, 1 ½ csésze (190 g) sütőporral elkevert liszt, ¼ csésze (30 g) kakaópor.
 

Fekete-erdei muffin

Tetejére:

1 csésze (100g) tejszín, ¼ csésze (50 g) reszelt csokoládé, a tetejére cseresznye.

 

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 160-180 C-fokra. A muffin-sütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat. Egy tálban kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és a cukrot, aztán keverjük habosra.
Tegyük bele a tejet, a lisztet és a kakaóport, majd elektromos habverővel keverjük keményre.
Osszuk el a keveréket egyenlően a papírzsákokba. Süssük 15-20 percig, ez alatt megemelkednek és megszilárdulnak. Hagyjuk néhány percig hűlni, aztán tegyük egy tálcára. A díszítéssel várjunk, amíg teljesen kihűl a sütemény.

 

Díszítés:

A tejszínt verjük habbá, tegyünk belőle egy-egy adagot minden muffin tetejére, hintsük meg reszelt csokoládéval. És díszítsük egy-egy szem cseresznyével.

Én ezt az adagot megduplázva sütöttem, mert úgy gondoltam kevés lesz egy adag. A tetejére pedig elfelejtettem rászórni a reszelt csokoládét, de önök ne felejtkezzenek meg róla.

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:

Meggyes torta

 

 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia