Finom szárnyas és halételek elkészítési trükkjei
Sulyok Józsefné, 2015. nov. 13.
10 egyszerű ötlet, amivel az étel sokkal jobban sikerülhet.

- A kiolvasztott szárnyast alaposan meg kell főzni, különben ételmérgezést okozhat.
- Könnyebb lepikkelyezni a halat, ha előbb a hűtőbe tesszük. Halsütés után mossuk ki a serpenyőt ecettel, hogy ne maradjon halszagú.
- Ha töltelék nélküli csirkét sütünk egészbe, ne csak a bőrét, hanem a belsejét is fűszerezzük meg. Tegyünk a belsejébe egy fél ciromot, a hús ízesítésére.
- A kacsát sütés előtt szurkáljuk meg, hogy a zsír eltávozhasson a lyukakon át. A libát ne szurkáljuk meg, mert ha kicsorog belőle a zsír, kiszárad a húsa.
- Könnyebben bánunk síkos hallal, ha vizes kezünket sóba mártjuk, vagy a halat ecettel bedörzsöljük
- Ha egy evőkanál ecetet adunk a főzővízhez, akkor nem omlik szét a hal főzés közben.
- Friss ízű lesz a fagyasztott hal, ha tejben olvasztjuk fel. A léből szószt készíthetünk a hal mellé.
- A szardellát áztassuk fél órán át tejben, hogy ne legyen olyan sós.
- Tegyünk citromlevet a halsütéshez használt zsiradékba, hogy csökkenjen a sütés közben keletkező füst és a halszag.
- Dörzsöljük be a kezünket ecettel, sóval vagy citromlével, majd öblítsük le langyos vízzel, mielőtt kezet mosnánk. Így a halszag nem ivódik be a kezünkbe.
Kapcsolódó cikk: 6 tipp a szép szobanövényekért
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2022.április 24., vasárnap / 08:22