szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Flip–flopban a világ szép!

Scheftsik Tamás, 2014. jún. 29.


Egy jó papucs egy nő kelléktárának alapegysége. De igazán egyedi, szép darabokat csak ritkán lehet találni, és rendszerint akkor is horror összegekért. Kivéve persze, ha áldozunk rá egy kis időt, energiát, és ötleteket, mert ebben az esetben egyedi, és fillérekből kihozott papucsunk lehet.

Flip–flopban a világ szép!
Kép: www.mintedstrawberry.blogspot.hu

Gyöngyös, esti

Természetesen a papucsoknak nem csak a strandon kell bizonyítaniuk, hiszen nagyon sok esetben az esti buliba is mellettünk döntünk. Ennek megfelelően nem feltétlenül jó az a darab a strandra is és a szórakozóhelyre is, amit lekapunk a polcról. De csak azért súlyos ezresekkel többet adni, mert egy kicsit cicomázott egy papucs, nem éri meg. Inkább fogjunk egy flip – flop papucsot, és tekerjünk rá szalagot. Kezdjük annál a pontnál, ahol összeérnek a szárak, és a két szárat összekötve haladjunk felfelé. Úgy tekerjük a szálat, mintha cipőfűző lenne. Ha elértük a kellő magasságot (ez tetszés szerint választható, de figyeljünk a kényelemre is), akkor varrjuk el a szálakat. Ezután jöhet a ragasztópisztoly, tű, cérna, és a gombok, strasszok, szegecsek garmadája. Ki – ki elkészítheti a saját, egyedi party papucsát.

Gyöngyös, egyszerű

Ha az utóbbi lehetőség egy kicsit sok, akkor egyszerűbben is megoldhatjuk a feladatot. A papucs egyik szárát fedjük be cérnafonattal. Az is jó, ha csak tekerjük a színes cérnát, de ez esetben előtte ragasztózzuk be a szárat. Ha kész, akkor a végét ízlésesen 2-3 strasszal díszíthetjük. Természetesen a másik szárat is befedhetjük, ha szeretnénk, és oda is kerülhet dísz, attól függően, mennyire szeretnénk, ha feltűnő lenne a papucs.

Városnézéshez

A legtöbb esetben a városnézéshez nem a legideálisabb viselet a papucs. Inkább beletömjük a lábunkat egy cipőbe, mert az jobban tart. Pedig egy kis átalakítással a flip – flop is alkalmassá tehető a feladatra. Első körben szükségünk lesz két téglalap alakú, könnyű kendőre. A szárak találkozásánál belülről akasszuk a kendő közepét a papucshoz, majd mindkét száron egy – egy kendővéget csavarva vigyük el a szárak másik rögzítéséig. Itt két öltéssel meg is fogathatjuk a kendővégeket, hogy ne kelljen folyton a csavarással vesződni. Bújjunk bele a papucsba, majd a kendő szárait a lábunk hátulján egyszer keresztezve kössük a bokánkra.

Virágosan

Aki szereti a feltűnő darabokat, annak irány a hobbibolt, és vásároljon szép művirágokat. Ezeket erős ragasztóval lehet a papucshoz rögzíteni, és már készen is vagyunk. Aki nem akar ezért művirágot venni, az fogjon egy szalagot. Vágjon belőle nagyjából ujjnyi hosszú darabokat, és a közepüket erősen kösse össze egy csomóval. Ha az anyag könnyed, és elég réteget használtunk, akkor ezzel a mozdulattal egy tömött virágot kapunk, amit ráadásul ragasztani sem kell a papucshoz, hiszen a damil, vagy szalag, amivel elkötöttük tökéletesen alkalmas arra is, hogy a lábbelihez rögzítsük a kész anyagvirágot.

Kapcsolódó cikk:

Zuhanykabinok ízlésre igazítva
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia