szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Főételek

Toszkán rozmaringos frittata

Toszkán rozmaringos frittata
Amit a toszkán emberek is ugyanolyan jól művelnek, mint mi, az a sütés-főzés. Egy firenzei főzőiskolában lestük el a következő receptet.

Mártásmentő akció!

Mártásmentő akció!
Túl világos, túl sűrű, túl híg?! Nincs minden veszve, elkerülhetjük a bajt és ideális mártást varázsolhatunk a reménytelennek tűnő masszából.

Nyúlgerinc borókamártással

Nyúlgerinc borókamártással
Aki még nem próbálta a nyúlhúst, annak is bátran ajánlom figyelmébe. Igazi, tiszta színhúst kínálhat. Könnyű és tápláló, különleges fogás kerülhet az asztalra.  

Hogyan bánjunk a húsfélékkel és a felvágottal?

Hogyan bánjunk a húsfélékkel és a felvágottal?
A virsli nem pukkad ki, ha nem vízben, hanem gőzben főzzük. A fazekat félig töltjük vízzel, s ha forr, a fazék tetején keresztbe teszünk egy főzőkanalat, s ráakasztjuk a virsliket, vigyázva, hogy vízbe ne érjen.

Varázskonyha - Mézkrémek és mézes szörpök

Varázskonyha - Mézkrémek és mézes szörpök
Nézzük meg, milyen mézkrémeket lehet készíteni házilag is!

Sárgabarackból készült dzsem

Sárgabarackból készült dzsem
Most van itt az ideje a lekvárfőzésnek. Nem csak sárgabarackból, hanem elvileg mindenféle gyümölcsből készíthetünk házilag dzsemet. Én most a barackkal bíbelődtem.

Frissítse fel kamráját egy új mártással

Frissítse fel kamráját egy új mártással
Édes, savanyú, fűszeres, sőt csípős, de annyira tömény, hogy sokáig elég, és ha húsok mellé adagolja, új ételvarázslatokkal lepheti meg a családját. Ez a néhány tulajdonsága a csatninak már elég meggyőző érv az elkészítés mellett.

Különleges bodzás receptek

Különleges bodzás receptek
Májusban járunk, és ez számomra mindig azt jelenti, hogy itt a bodzavirágzás ideje. Nálunk a bodza igen elterjedt, úton-útfélen nő, sok helyen termesztik is, így gyakorlatilag bárki számára könnyen hozzáférhető.

Hármashatár tekercs

Hármashatár tekercs
A Süss és Főzz! Receptverseny Főétel kategóriájának nyertese: Jánosi Zsuzsanna   Jánosi Zsuzsanna megosztotta velünk receptjét: Az általunk Hármashatár tekercsnek (csak azért, mert mi a horvát-magyar-szlovén határ csücskében élünk) elnevezett étel receptje a következő:

Rakott zöldborsó

Rakott zöldborsó
Különleges ízvilágot eredményezett a zöldborsó, ebben a rakott ételben. Nagyon finom lett!

Csőben sült cukkini gombával

Csőben sült cukkini gombával
40 dkg gomba, 50 dkg cukkini, 3-4 evőkanál étolaj, só, őrölt bors, 50 dkg héjában főtt krumpli, 2 tojássárgája, 2-3 fokhagymagerezd, 1/8 l tejszín, 1/8 l tej, 1 ek vaj, 1 ek kakukkfű, 10 dkg ementáli sajt, vaj a sütőforma kikenéséhez.

Pulykamellfilés egyveleg

Pulykamellfilés egyveleg
Hozzávalók: pulykamell, pritamin paprika, paradicsom, cukkini, hagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, zeller-zöld, olíva olaj, fűszerpaprika, só, bors, fűszer-sók.

Az ősz gyermekei

Az ősz gyermekei
Bármennyi dolgunk is adódik a ház körül, a kertben, nem mulasztjuk el a csipkebogyó és a kökény gyűjtését. Szívesen fogyasztunk otthoni és a természetben megtalálható gyógyhatású növényeket, gyümölcsöket.

Egy biztos tipp házi majonéz készítéséhez

Egy biztos tipp házi majonéz készítéséhez
Változnak az étkezési szokások. A világ konyhája, a konyhák világa jön az otthonunkba, ha bekapcsoljuk a tv-t, vagy a neten böngészgetünk, esetleg belemélyedünk valamelyik érdekes szakácskönyv rejtelmeibe.

Krémes (ebb) körözött

Krémes (ebb) körözött
Legtöbb ötletem, valami kényszermegoldásból születik. Legutóbb a körözött volt terítéken.

Bundás virsli

Bundás virsli
avagy öreg krumpli nem vén krumpli… A megmaradt néhány darab ráncosra aszalódott a pincében. Ahhoz viszont sok volt, hogy kidobjam...  

Cseresznyeleves

Cseresznyeleves
Éppen valami vacsorának valót kerestem a hűtőládában, amikor a kezembe akadt néhány tasak magozatlan cseresznye. Rendkívüli módon megfogyatkozott a hűtő tartalma, és a gyümölcs pont a legalján volt, ezért korábban eszembe sem jutott, hogy tettem el.

Virslivariáció

Virslivariáció
Levelestésztába göngyölt virsli   Akár vendégváró falatkáknak is nevezhetnénk. Általában mindég tartunk odahaza virslit, jobb esetben leveles tészta is van a hűtőszekrényben.

Langalló

Langalló
Most egy olyan ételt mutatunk be, amely akkor a legfinomabb, ha kemencében készítjük!   Hozzávalók a tésztához: kb. 1 kg liszt (attól függ, hogy hány személyre készítjük), 3-4 egész tojás, só, egy nagy evőkanál margarin, 1 csomag élesztő, tej, kevés cukor.

Sajtmaradék felhasználása

Sajtmaradék felhasználása
Kérdéssel kezdem. Valóban keletkezik maradék? A mai árak mellett ez aligha történhet meg, hiszen éppen annyit vásárolunk, amennyi el is fogy.  De ha még is! Akkor készítsünk belőle sajtkrém levest!  
Friss hozzászólások

2020.szeptember 05., szombat / 20:53

Mezei tücskök ellen mitévő legyek?

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:50

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:25

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 15:34

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 15:20

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 20:48

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 20:46

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 14:44

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 14:39

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 10:30

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia