szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Foltokban barnuló fű

Bíró Gábor     2 560 napja     565 megtekintés

E-mailben érkezett kérdés.

Kedves Fűszakértő!

Nagyon szépen kérem a segítségét. Sokat búvárkodtam a neten, de nem tudom eldönteni, hogy a helytelen kezelés (túlöntözés), gombásodás, vagy pajortámadás áldozata a füvünk. Tavaly tavasszal telepítették, automata öntözőberendezés van alatta. Talajcsere történt 15 cm mélyen. Már ősszel ilyen tüneteket produkált a fű, a kertész azt mondta, „biztos lótetű” ráér tavasszal. Tavaszra az egész kert ilyen foltos, száradós lett. A kertész tavasszal egy „szakértővel”, a gyepszőnyeg forgalmazójával jött megnézni mi lehet a baj. Gombásodást állapított meg. Lekezelték gombaölő szerrel, majd fellazították, gyomirtottak, és újravették a füvünket. De én kétségbeesve látom, hogy ugyanúgy romlik rohamosan (!) a fű állapota, mint ősszel. Kizárólag a kertész nyírja, ő állítja be a locsoló berendezést is. 1 hónapig napi 3x, utána napi 2x megy a locsoló. Most 2 hónapos az újravetés. Nem mentünk rá, maximálisan kíméljük, hetente nyírja (nem túl rövidre, ahogy kell) a kertész. De látom, hogy ugyanarra haladunk, mint ősszel, és akkor is csak széttárta a kezét. A szomszéd füve tökéletes  , náluk nem jelentkezik ez a sárgulás/száradás. Kérem szépen segítsen mit tegyek, kihez forduljak? Mivel kezeljem? Mi a baja füvünknek?

Nagyon várom a válaszát, tisztelettel és köszönettel: Sándor Mária

0
0
szavazat
Foltokban barnuló fű Foltokban barnuló fű Foltokban barnuló fű Foltokban barnuló fű


1 HozzászólásBíró Gábor
2013. júl. 07. (2 561 napja)
Kedves Mária!
Ez valóban gomba probléma! Kezeljék le trifenderrel az egész területet (permetezve, 2 dkg/100 nm), majd öntözzenek rá, hogy bemosódjon a talajba. A kipusztult foltokat meg kellene gerebjézni és újravetni pár nappal később!

Varga L.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.