szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Foltos gyep helyrehozása

VGRNMT     851 napja     0 megtekintés
Üdvözlöm!

Szeretnék segítséget kérni a foltos gyepünk helyrehozásában.

A gyep 2017 kora tavaszán lett telepítve (KITE sport), egészen nyár közepéig-végéig nagyon szép, egészséges volt majd egyes területeken megjelentek a sárgás kiterjedt részek. Ezek után alig nőtt ezeken a helyeken, illetve kevésbé volt sűrű.
Amit tudni érdemes, hogy az automata öntözőrendszer az érintett területeket kevésbé érte el, így gondolom hogy a vízhiány is szerepet játszhatott.
Sajnos önhibámból a műtrágyázás nagyon el lett rontva, hébe-hóba szórtam kézzel mely egyes helyeken kiégést eredményezett.

Idén vásároltam gyepszellőztetőt/lazítót, szórókocsit, amivel Everris full season gyeptrágyát fogok kiszórni, emellett az öntözőrendszer is orvosolva lett.

Mielőtt nekiállnék a tavaszi tennivalóknak, érdemes bármilyen szerrel lekezelni az érintett területeket?

Előre is köszönöm szépen!
0
0
szavazat
Foltos gyep helyrehozása Foltos gyep helyrehozása Foltos gyep helyrehozása Foltos gyep helyrehozása


1 HozzászólásMártha Izabella
2018. márc. 21. (844 napja)
Kedves Érdeklődő!

Javaslom, hogy vegyszerrel csak a tavaszi előkészület után (szellőztetés, fűnyírás) kezelje a gyepet és rögtön utána magas nitrogén tartalmú gyeptrágyát is juttasson ki.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.