szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez

Sulyok Józsefné, 2011. ápr. 04.


A masszát előbb is elkészíthetjük, a tojásfehérjét azonban csak az utolsó pillanatban verjük kemény habbá, ha a sütő már meleg és a forma már elő van készítve.

Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez

A sütést mindég előmelegített sütőben kezdjük, sőt, ha a formát betettük, kissé még emeljük is a hőmérsékletet.

A sütő ajtaját 20 percig tilos kinyitni!

Miután felfujtat kivettük a sütőből, 2-3 ponton szurkáljuk meg hústűvel, hogy a gőz ott távozzon el és ne essen össze az egész.

 

Arra, hogy a felfújt a formából szépen kiessen, két módszer van:


- várjunk néhány percet, de előfordulhat, hogy közben összeesik.
- néhány pillanatra langyos vízbe süllyesztjük, ügyelve, hogy a formába ne kerüljön víz.
 

A hőmérséklet-különbség szinte lepattintja a forma faláról a felfújtat. Ez a módszer csak akkor jó, ha fém-formát használunk, a tűzálló üvegforma esetleg elpattanhat.
Ha nem bízunk eléggé az ügyességünkben, bordás kuglófforma helyett sima oldalfalú tortaformát használjunk, de a legbiztosabbak a teflon bélelésű formák.

 

Kapcsolódó cikk:

Méteres torta
 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia