szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Főzzünk kőlevest!

Sulyok Timea, 2009. nov. 26.


Napjainkban egyre többet láthatunk téglából vagy kőből emelt kerítéseket, díszeket, íveket és szegélyeket. Nézzük, hogyan mutat a bontott tégla és a természetes kő otthonunk gasztronómiai központjában!

Főzzünk kőlevest!

 

A bontott tégla és a természetes kő azonban – az udvar, terasz, kert mellett - helyet kér magának lakásunk, házunk négy fala között is. Így magától érthetődően a konyha sem maradhat ki a sorból.


A konyha az a helyiség, amelyben a megfelelő higiénia megléte az elsődleges feladatok között van. A téglából, kőből készült fal, ha megfelelően van kialakítva és felület kezelve, megfelel ennek a követelménynek.


Olyan megoldás ez, amelyért bátran folyamodhatunk akkor is, ha a rusztikus,polgári, mediterrán, modern, minimál vagy ipari stílus mellett tettük le voksunkat. Olyan semleges hátteret nyújt – különösen a szürkés, barnás tégla és a kő -, hogy igényli a helyiség a felöltöztetést.


A képeken láthatjuk, milyen nagy szerepe van a zöld növényzetnek, a különleges kiegészítőknek – pl. aranyszínű kerettel ellátott tükör -, a modern technikai eszközökről visszaköszönő króm fényének és a fa melegséget árasztó hatásának abban, hogy a helyiség életteli és harmonikus legyen.


Ha a bontott tégla színárnyalatai közül a vöröseset választjuk, akkor nem szükséges oly nagymértékben használni a kiegészítők díszítő erejét, mert ez a szín önmagában is dekoratív és a helyiséget betöltő lesz.


A tégláról a Bontott tégla újrahasznosítva c. cikkünkben még többet olvashat e témáról.


Kapcsolódó rovatok:
Kertészkedés
Hobbi
Könyvek
Fórum

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!