szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Frankfurti leves

Sulyok Józsefné, 2009. febr. 25.


Egy közepes fej kelkáposzta külső héját leszedjük, (csak a friss leveleket használjuk) kettévágjuk, és apró darabokra feldaraboljuk, mintha dinsztelt káposztát készítenénk.

Beletesszük egy fazékba, vizet öntünk rá és megsózzuk, feltesszük főni. Közben kb. fél kg krumplit megtisztítunk, amit kockákra szeletelünk. A félig megfőtt káposztához rakjuk, és együtt puhára főzzük.
 

Amíg a káposzta és a krumpli meg nem puhul, a virsliről húzzuk le a héját, (ha van rajta) karikákra szeleteljük, jó bőven készítsünk, mert attól jobb lesz a leves, ha sok benne a virsli. Beletesszük, és együtt puhítjuk.

 

Egy kis zsírból és lisztből rántást pirítunk, teszünk bele fűszerpaprikát, és óvatosan vízzel felengedjük, felfőzzük és ráöntjük a levesre. Majd 2 evőkanál lisztből, 2 dl tejfölből és egy kevés tejből habarást készítünk, ezt is a leveshez adjuk. Felrotyogtatjuk, és lekapcsolhatjuk alatta a lángot, hagyjuk érlelődni.

Jó étvágyat!

 

Kapcsolódó cikk:
Réteges pogácsa

 

Kapcsolódó rovatok:
Hobbi
Receptek
Tudja-e, hogy

Kertészkedés




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia