szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fű sárgul nem nő

Antal Miklós     1 159 napja     0 megtekintés
Tisztelt szakértő. 2016 júniusában rendbe rakattuk a kertet és vetett füvet telepített a Kertész + öntözőrendszer. Vetés után elkezdett nőni a fű, Öntözőrendszer beállítva ahogy a Kertész beállította, 2 naponta 20 perc, hajnali 5kor. Volt egy-két m2 ahol nem nőtt rendesen, ott a Kertész még egyszer Megszórta műtrágyával. A vége persze az lett, hogy túl lett öntözve a kert, plusz még agyon műtrágyázva, az egész kert begombásodott(rozsdagomba) Lefújtam az egészet amistar Gombaölővel, többször is, mire nagyjából helyrejött volna beköszöntött a tél. Idén tavasszal hó penész, meglett szellőztetve + műtrágya. Egész jól helyrejött a fű( bar az egészséges fűben is vannak sárguló fűszálak), viszont azokon a helyeken ahol tavaly is Gond volt ott most sem nő a fű, zöld és sárga és nagyon vékonyak a fő szálai. Azt is észrevettem, hogy nagyon sok cserebogár van Napnyugtakor. Olvastam egy cikket ahol az Artist ajánlották talaj fertőtlenítésre, majd pedig Trifendert rá, Én ezt meg is tettem. Artists bedolgozása után vártam másfél hetet, majd csak utána Locsoltam ki a trifendert, azóta már eltelt egy hét és nem látom hogy a Fű minősége javulna.
Ráadásul a mai napon megjelent 2 gomba is a fűben((Mai nap nagyon párás volt az idő), az öntözéssel nincs gond, már vagy két hete nem ment az Öntöző, sok eső miatt, de amúgy is hetente csak egyszer öntözök 20 percet, mivel nincs olyan jó idő. Füvet általában kétszer nyirok egy heten, nagyon el vagyok keseredve, fél életemet A kertre szánom és mégsem lesz jobb. Tudna esetleg valami tanácsot adni, vagy Győr közelében egy kiváló Kertész szakembert ajánlani? Már azon vagyok hogy le gyomirtózom az egészet és veszek gyeptéglát. Válaszát előre is köszönöm Antal Miklós. Ja nyírási magassága 4-6 cm között van
0
0
szavazat
Fű sárgul nem nő Fű sárgul nem nő Fű sárgul nem nő Fű sárgul nem nő


1 HozzászólásMártha Izabella
2017. máj. 09. (1 155 napja)
Kedves Miklós!

Valószínű inkább a talajjal lehet a gong. Túlzottan agyagos nem víz- és légáteresztő talajon a gombák könnyen fertőznek. Az Artis és Trifender kezelés között legalább 3-4 hetet érdemes megvárni és csak a többszöri kezelés hozhat eredményt. Súlyos gombafertőzés és cserebogár esetén javaslom egy rész (pl. Champion, Cuproxat) és felszívódó rovarölő (pl. Mospilan) együttes alkalmazását.


Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.