szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fűápolás - azonosítás

Budai Péter     1 549 napja     0 megtekintés
Kérem a szakértő segítségüket a "bajom" azonosításában, magam már tanácstalan vagyok. Amit tudtam 1 év alatt megtanultam, betartottam a fűápolásról. Adott egy tavaly nyáron fektetett gyepszőnyeg (Bugyi mellől, jó anyag), előkészített talaj, gyomentesítve, min vastagság megvan, öntözőrendszer üzemel, évszak szerinti állítással, tudva a min mm elvárásokat. Szeptemberig gyönyörű, utána foltokban kezd gyengülni, kevés füvet hoz a csatolt képek szerint. Talajba 20 cm mélyen tudok ceruzát szúrni. Tavalyi szezonban a meleg miatt kapott Amistar-Bumber kombót (szártőrothadás), majd ősszel is a tél beállta előtt már ezek miatt a foltok miatt. Scotts stressztűrő trágya tavaly, tél előtt pre-winter, majd most tavasszal Scotts Maintanence, szóval jó anyagok. Tél előtt és most tavasszal lazítva késes géppel. Nem értem, miért nem erősödik, a kert többi részén perzsa szőnyeg minőség, és ezekben a foltokban megállt fejlődés, erőtlen. Vannak hajtások, de kicsit, nem nőnek, nem bokrosodnak. Kérem szakértő tanácsuk.
0
0
szavazat
Fűápolás - azonosítás Fűápolás - azonosítás


2 HozzászólásBudai Péter
2016. ápr. 17. (1 546 napja)
Koszonom. megprobalom mas mar nemigen maradt lehetosegkent
Mártha Izabella
2016. ápr. 17. (1 547 napja)
Kedves Péter!

A képek alapján úgy gondolom valamilyen talajlakó gomba okozhatja a problémát a gyepben. Javaslom, hogy a foltot kezelje Trifenderrel, jó alaposan öntözze be a gyep mélyebb rétegeibe. Mivel ilyen súlyos a probléma kéthetente ismételje meg a kezelést.
További információt itt talál a Trifenderről: http://www.szepzold.hu/trifender_wp_100_gramm

Üdv,M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.