szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fürdőszoba

Dobjuk fel a fürdőszobát

Dobjuk fel a fürdőszobát
A hangulatos fürdőszoba a legtöbb lakásból hiányzik. Ennek oka, hogy amikor tervezgetünk, akkor azokra a szobákra helyezünk nagyobb hangsúlyt, ahol a legtöbb időt töltjük. De ez nem mindig jó, hiszen a kisebb, naponta látogatott helyiségek is fontosak, mivel ha nagyon egyhangúak, akkor előbb-utóbb az lesz az érzésünk, hogy nem is tartoznak szervesen a lakáshoz, és megpróbálunk minél kevesebb időt tölteni bennük. Ahhoz, hogy feldobhassuk őket, íme néhány könnyen, és egy-egy nehezebben megvalósítható ötlet.

A zuhanykabin – egyedi megoldások a tusolóban

A zuhanykabin – egyedi megoldások a tusolóban
A fürdőszoba a ház egyik legfontosabb rész. Sokszor nem is tudunk máshol relaxálni, csak ebben a helyiségben, éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen is lesz a kialakítása. A kádak szerelmeseinek már adtunk egy-két ötletet, így most következzenek azok, akik a tusolást jobban szeretik a habfürdőzésnél. Számukra a legfontosabb a zuhanykabin kialakítása, mely megadja az egész fürdőszoba hangulatát.  

Modern szaniterek

Modern szaniterek
A modern fürdőszoba nem csak anyagában, vagy megvilágításában különbözik nagyanyáikétól, hanem az abban használt szaniterekben is. Amíg száz évvel ez előttig megtette egy tál is, a hozzá tartozó gyönyörű kancsóval, addig napjainkban ez egy kissé kevés lenne. A mai igényeket kielégítendő, agyártó cégek olyan megoldásokkal kápráztatják el a közönséget, melyekről 20 éve még csak nem is álmodtunk, igaz, ezeknek az exkluzív kiegészítőknek az ára sem alapkategóriás.

Természetközeli fürdőszoba

Természetközeli fürdőszoba
A fürdőszobában lazítani egy kád vízben olyan dolog, mellyel csak kevés másik veheti fel a versenyt. Szintén csodálatos a teraszon vagy a kertben ücsörögve a látványban gyönyörködni. Ha pedig fokozni szeretnénk az eddig fokozhatatlannak hitt élmény, alakítsuk úgy a fürdőnket, mintha a kertben, a tájat bámulva merülnénk a forró habok közé.

Fürdőszoba: nem kell mindig csempézni!

Fürdőszoba: nem kell mindig csempézni!
Forrás: www.epitinfo.hu  Amikor otthonunkban a fürdőszoba kialakítását tervezzük, vagy éppen a régi helyiséget varázsolnánk újjá, először szinte rutinszerűen a csempe-választékot kezdjük el böngészni a barkácsboltokban, pedig a burkolásra más anyagok is megfelelőek lehetnek. Alábbi cikkünkben most néhány, kevésbé ismert - csempe helyett - használatos fürdőszobai burkolatot mutatunk be olvasóinknak.

Színek és hangulatok a fürdőben

Színek és hangulatok a fürdőben
Amikor fürdőszobát tervezünk, általában a megszokott vonalakat és színeket részesítjük előnyben. Pedig a választék napjainkban széles skálán mozog, legyen szó akár a csempéről, akár a berendezésről. Stílusában és árnyalatában is magunkhoz tudjuk igazítani, ezzel biztosítva, hogy az idő, amit itt magunkra fordítunk, az valóban pihentető legyen. Ha pedig vendégeket fogadunk, mosolyogva zsebelhetjük be az elismerő pillantásokat.  

Apró fürdőszoba, nagy tér

Apró fürdőszoba, nagy tér
A fürdőszoba az egyik legfontosabb helyiség a lakásban. Nem csak azért, mert itt tudunk megtisztulni egy fárasztó nap után, hanem mert ez az a terület, ahol ténylegesen magunkkal foglalkozunk. Sajnos, nem mindenkinek adatik meg, hogy egy tágas, káddal, szekrényekkel, és egyéb kényelmi kiegészítőkkel ellátott fürdője lehessen. Ha kicsi a hely, akkor sem kell lemondani mindenről, amit szeretnénk, de nem szabad zsúfolni sem.  

6 párakedvelő növény a fürdőszobába

6 párakedvelő növény a fürdőszobába
Amikor virágokkal díszítjük a lakásunkat, a választék meglepően bőséges. Bárhová is tesszük őket, gyönyörűek, és megfelelő gondozás mellett zöldbe öltöztetik a szobát. Ha azonban berakjuk őket a fürdőszobába, az esetek többségében néhány héten belül elrohadnak, tönkremennek. Ebben a helyiségben ugyanis magasabb a páratartalom, mint a lakás többi részén. Persze nem kell lemondanunk a természet közelségéről a kádban pihenve sem, csupán a növényeket kell jól összeválogatni.

Modern megoldás a legkisebb helyiségben: a rejtett öblítő-tartályokról

Modern megoldás a legkisebb helyiségben: a rejtett öblítő-tartályokról
Forrás: www.epitinfo.hu  Több évtizeden keresztül megszokott volt, hogy a toalettek szerelésekor az öblítő tartály falon kívülre került. Napjainkban, egy modern kialakítású WC-helyiségben egyre gyakrabban találkozhatunk a falsík mögé telepített tartályokkal. Alábbi cikkünkben most ezt a szerelési módozatot mutatjuk be olvasóinknak.

Fürdőszoba felújítás: kádcsere nélkül?

Fürdőszoba felújítás: kádcsere nélkül?
Forrás: www.epitinfo.hu  Nyáron, a felújítások idején legtöbben régi fürdőszobájukat szeretnék új köntösben látni. Különösen igaz az elavult, kopott, netán sérült fürdőkádakra. Ezeknek kicserélése azonban igen költséges lehet, ezért nem árt megfontolni. Az is lehetséges ugyanis, hogy egy kisebb összegből is új kádat varázsolhatunk a régiből. A fürdőkád felújítás legfontosabb tudnivalóit az alábbi cikkben gyűjtöttük össze.

Csempézés egyszerűen: újat a régire!

Csempézés egyszerűen: újat a régire!
A fürdőszoba, konyha felújítása bizony nem csupán költséges, de adott esetben rengeteg törmelékkel, előkészítő munkával (pl.: vésés) jár. Legtöbbször ugyanis a régi burkolat leszedése során sok sitt, por termelődik, a bontási folyamat pedig értékes időt vesz el a tényleges felújítástól, csempézéstől. E problémákat kiküszöbölhetjük azzal, ha az új csempéket a régiek tetejére rögzítjük, az eredeti burkolat megbontása nélkül.

Feng Shui fürdőszoba

Feng Shui fürdőszoba
Az eredeti ősi kínai filozófiában nincs is fürdőszoba, mai szakértők mégis nagy hangsúlyt fektetnek e helység kialakítására.

Téli zimankó - zuhanyozzunk vagy fürödjünk?

Téli zimankó - zuhanyozzunk vagy fürödjünk?
Javában tombol a tél, így egyre nagyobb késztetést érzünk arra is, hogy a zuhanyozás helyett a kádat válasszuk. Sokszor hallunk arról, hogy jobban tesszük, ha tusolunk és nem a kádban fürdünk, azonban van alapja ennek a jó tanácsnak? Erre kerestük a választ, méghozzá olyan módon, hogy utánajártunk, melyik módszer milyen hatással van szervezetünkre.

Az irodaházi mosdók esete

Az irodaházi mosdók esete
Hol vannak már azok az idők, amikor az irodaházak mosdói leginkább egy horrorfilm ideális helyszínére hasonlítottak, véget nem érő piszoár és fülke rengeteggel. A mai kor tervezői felismerték azt az igényt, hogy a design és a szépség már nem csak otthonunk kiváltsága, hanem legalább annyira fontos a munkahelyünkön is, ahol végülis, életünk legnagyobb részét töltjük.

Csempézés: mire figyeljünk?

Csempézés: mire figyeljünk?
Napjainkban már a konyhák és fürdőszobák is egyre igényesebbek, a falakra kerülő csempeburkolatok is ehhez a minőségi szinthez igazodnak. Az alábbi cikkünkben a különféle csempeburkolatok igényes esztétikájának megteremtéséhez, és a burkolatok esetleges saját kezű kialakításához adunk tanácsokat.

Kerámialapok a fürdőszobában, konyhában

Kerámialapok a fürdőszobában, konyhában
Forrás: www.epitinfo.hu   Mivel lakáskultúránk az utóbbi évtizedben nagyot változott, a konyhák és fürdőszobák is egyre igényesebbek, a falakra kerülő csempeburkolatok is ehhez a minőségi szinthez igazodnak. Alábbi cikkünkben a különféle csempeburkolatok igényes esztétikájának megteremtéséhez, és a burkolatok esetleges saját kezű kialakításához adunk tanácsokat.  

Fürdőszobai trendek változása az elmúlt időszakban

Fürdőszobai trendek változása az elmúlt időszakban
Napjainkban - testi-lelki harmónia jegyében - újra reneszánszát éli a fürdőkultúra. Átlendülve a középkor visszahúzó felfogásán, társadalmunk ismét alapvető fontosságúnak érzi az ápoltságot, a víz és a tisztálkodás szerepének erősödését. Példaként itt állnak előttünk az ókorban élt - Babilonban, Egyiptomban, Rómában és Görögországban - elődeink is, hisz ők is fontos szükségletnek gondolták a fürdőzést és a fürdőkultúra ápolását.

Fasor a fürdőszobában

Fasor a fürdőszobában
Érdekes elgondolás, mely erősen emlékeztet - a 80-as években oly divatos – „Díszítsük poszterrel a lakásunkat!” mozgalmára, mely a mai napig ellentmondásos érzelmeket vált ki.

Elkötelezettség az ökológiai fenntarthatóság mellett

Elkötelezettség az ökológiai fenntarthatóság mellett
Naprendszerünk kék bolygója, a sok milliárd életnek otthont adó Föld napjainkban kíméletesebb bánásmódért és törődésért kiált! Mit tehet közösségünk és mit tehetünk mi saját magunk, hogy bolygónkat teljes szépségében átadhassuk a következő nemzedékeknek?

Feng Shui a fürdőszobában

Feng Shui a fürdőszobában
Az ázsiai kultúrát és a szokásokat kevéssé ismerő, európai gondolkodásmódhoz szokott értelmünknek a Feng Shui első hallásra egy hangzatos varázsszónak tűnhet. Ismerkedjünk hát meg a dallamos szó mögötti valódi tartalommal és hasznosítsuk a több évszázados, évezredes tudást saját otthonunk, fürdőszobánk kialakításánál!
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia