szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fürdőszoba

Virágfürdő

Virágfürdő
Hogyan tartósíthatjuk a nyár hangulatát a hidegebb napokra is? Ebben az összeállításban erre láthatnak néhány példát.

Fürdőszobai tippek

Fürdőszobai tippek
Szereljünk eltolható vagy kinyitható ajtót a kád peremére, ha nincs hely külön zuhanytálcának.

Dzsungel a fürdőszobában

Dzsungel a fürdőszobában
Forrás: www.epitinfo.hu A fürdőhelyiség párás klímája különösen kedvező egyes növényfajták számára, főleg, ha még megfelelő mennyiségű napfényt is tudunk számukra biztosítani. Amennyiben rendelkezünk némi kreativitással is, könnyedén a trópusi esőerdőket idéző dekorációt készíthetünk a fürdőszobánkba

Fából faragott fürdőszoba

Fából faragott fürdőszoba
Nem a fa jut elsőként eszünkbe, ha fürdőszobánk burkolására, bútorozására, díszítésére gondolunk. Mégis most két különleges példát is láthatunk erre a modern és hagyományos stílusban egyaránt!

Ahol a házimunka az úr - a mosókonyha

Ahol a házimunka az úr - a mosókonyha
Forrás: www.epitinfo.hu Ha lehetőségünk van rá, otthonunkban célszerű kialakítanunk egy olyan helyiséget, mosókonyhát, melyben nyugodt körülmények között, a lakótértől viszonylag szeparáltan elvégezhetjük a mindennapos házimunkát: mosást, teregetést, vasalást, esetleg a bakácsolást is.

A mosókonyha egykor és ma

A mosókonyha egykor és ma
Forrás: www.epitinfo.hu   Nem is gondolnánk, milyen fantasztikus helyiséggel rendelkezünk, ha olyan lakásba költözünk, ahol volt régen mosókonyha. Ezeknek a helyiségek bizony ma is nagy hasznát vehetjük, ha megfelelően karbantartjuk, majd használatba vesszük, és nem hagyjuk az enyészetnek, és nem lomtárnak hasznosítjuk.  

Az őrizetlenül hagyott kád

Az őrizetlenül hagyott kád
Kicsit talányos cím ez, mely nem egy rejtélyes esetre utal, hanem a lakberendezésben ismét felelevenített fürdőszobai berendezési módot takar.

Stílusok szabadsága

Stílusok szabadsága
Egyedülálló, különleges árnyalatú színek, ugyanakkor elegáns, visszafogott formák. A legapróbb kiegészítőtől a legrobosztusabb elemig itt minden klasszikus hangulatot idéző. Megnyugvást és ellazulást sejtető. Pihentető és feloldó, s összetéveszthetetlen.

Mozaiktörténelem

Mozaiktörténelem
Nem tudjuk pontosan, hogy mikortól is eredeztethetjük a mozaikok használatát. Ősi módszer, mely a mai napig megállja a helyét.

A mindennapok menedéke

A mindennapok menedéke
Ellazulás, megnyugvás, béke és nyugalom. A wellness a test és a lélek általános egyensúlyát hirdeti, a megújulás és az újjászületés jegyében. A rohanó hétköznapokban egyre kevesebb időnk jut arra, hogy fürdőkben, szaunákban pihenjük ki magunkat. De miért is ne lehetne, hogy esténként, egy hosszúra nyúlt nap után saját wellness szentélyünkben lazuljunk el?

Ötletmorzsa - Porcelán újrahasznosítva

Ötletmorzsa - Porcelán újrahasznosítva
Ne dobjuk ki nagymamánk törött porcelán tálját. Kapjon új funkciót!

Fürdőszoba a wellness jegyében

Fürdőszoba a wellness jegyében
Napjainkban a fürdőszoba nemcsak a tisztálkodás színtere, hanem az ellazulásé, a feltöltődésé és a pihenésé is.  

Fürdőszoba gyerkeknek

Fürdőszoba gyerkeknek
Forrás: www.epitinfo.hu Bizonyára minden szülő ismeri azt a lehangoló képet, melyet a fürdőszoba mutat a gyerkőcök esti mosakodását követően… Felvetődik a kérdés, hogy miként alakítsuk ki otthonunknak ezt a részét, hogy mi is és a gyerekek is jól érezzék magukat benne. A legjobb az – lehetőség szerint – ha saját fürdő-helyiséget alakítunk ki a kicsiknek!

Fürdőszoba, csempe nélkül

Fürdőszoba, csempe nélkül
Ha fürdőszobát szeretnénk kialakítani vagy átalakítani, akkor automatikusan indulunk csempét és burkolót választani. A jövőben nem feltétlenül kell így tennünk, hiszen létezik más megoldás is fürdőszobánk szebbé tételére.

Új dimenziók a fürdőszoba kultúrában

Új dimenziók a fürdőszoba kultúrában
Az új dizájn trendek és technológiai fejlesztések alkalmazásával készült fürdőszobák kellékei még hangsúlyozottabban érzékeltetik: saját fürdőszobánk egyben saját szentélyünk is lehet.

Előfal szerelése a fürdőszobában

Előfal szerelése a fürdőszobában
Forrás: www.epitinfo.hu Mivel a fürdőszoba méretek zömmel kicsik, ezért a lakásvásárlást követően döntő kérdés, hogy hogyan lehet a kevés négyzetméternyi rendelkezésre álló helyen ízléses és használható fürdőszobát varázsolni. A fürdőszoba kialakításnál fokozottan fontos, hogy mindent átgondoljunk előre, hiszen a kis alapterületen szinte minden berendezés fix helyen van.

Cseréljük vagy felújítsuk a fürdőkádunkat?

Cseréljük vagy felújítsuk a fürdőkádunkat?
Forrás: www.epitinfo.hu Régi lakás vásárlását követően, amikor költségvetést készítünk a felújítási munkálatokról, el kell döntenünk, hogy a meglévő berendezési tárgyakat felújítsuk, vagy cseréljük inkább újra. A döntésünket leginkább az anyagi keretünk határozza meg, illetve a felújítás szükségességi sorrendje.

Ötletmorzsa - Tapéta a fürdőszobában

Ötletmorzsa - Tapéta a fürdőszobában
Manapság már nem lehetetlen a tapéta alkalmazása a fürdőszobákban. Nézzünk egy példát képekkel illusztrálva.

Ahol szoba a fürdőszoba

Ahol szoba a fürdőszoba
Forrás: Építinfo Ahol felfrissülni, regenerálódni, szépítkezni szeretnénk, annak a helynek szépnek, barátságosnak és kellemesnek kell lennie. Vajon mennyire törekszünk arra, hogy a fürdőszobánk otthont teremtsen mindennek a feladatnak? Lehet úgy ellazulni egy kádban, hogy a felmosó vödör és a tisztítóeszközök látványával szembesülünk a gyertyák és virágszirmok között? A rossz megvilágítástól még a szemünket sem tudjuk megfelelően kiemelni a szemceruzával, nemhogy az alapozót egyenletesen elkenni.

Ötletmorzsák - Különleges mosdókagylók

Ötletmorzsák  - Különleges mosdókagylók
Szerencsére napjainkban a formatervezők elkényeztetnek minket a szebbnél szebb és különleges eszközökkel. Így van ez a fürdőszoba berendezési tárgyaival is.  
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia