A fűszernövény csomagolása télire
Sulyok Józsefné, 2015. dec. 16.
Azért, hogy az érzékeny fűszernövények túléljék a hideg időt, télire így csomagoljuk be.

Ahhoz, hogy a mediterrán cserepes fűszernövények, pl. a rozmaring, levendula a szabadban biztonságosan kiteleljenek, egy kis védelemre van szükségük.
A cserepet először csomagoljuk buborékfóliába, majd borítsuk le jutaszövettel, amit egy zsinórral átkötözünk. Állítsuk védett helyre és tegyünk alá agyaglábakat vagy valami mást. A kicsi műanyag cserépláb nem törik el, nem látszik ki a cserépedény alól.
Az nagyon fontos, hogy az edény nem érintkezzen közvetlenül a földdel. Így ellenállóbb a fagyra, és a fölösleges víz is eltud folyni. Ha jönnek az éjszakai fagyok, a növényt takarjuk le agroszövettel.
Kapcsolódó cikk: Így aszalhatunk télen
Facebook Twitter GoogleStartlap
Hozzászólások
Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!
Hozzászólás készítése
2020.december 09., szerda / 19:14