szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Fűtelepítés

Somogyi László     1 172 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szakértő!
Több információt elolvastam már gyeptelepítéésel kapcsolatban, azonban maradt pár kérdésem, ezekre szeretnék választ kapni.
GYeptelepítés előtt fellazítjuk a talajt, és vetést megelőzően szükséges-e hengerezni, mennyire kell tömöríteni ilyenkor a talajt? mert valahol meg azt olvastam, tapasztaltam is, hogy ahol nincs tömörítve a talaj, könnyebben szebben nő a fű. vagy lehet akkor is hengerezni, ha már kinőtt a fű?
Mikor érdemes műtrágyát használni, már a talaj előkészítésekor, beleforgatva, vagy vetéssel egyidőben, esetleg amikor már kinőtt a fű ( kb 10 cm-es)?
Ezzel összefüggésben, mikor milyen műtrágyát érdemes használni (Azonnali hatású, hosszú lebomlású), érdemes-e az összetételére figyelni, a boltokban nagyon sokfélét lehet kapni.

Ezekre várom megtisztelő válaszát, mert annak ellenére, hogy utána olvastam több helyen, sajnos nem egyértelmű számomra.

Üdvözzlettel:

SL
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2017. ápr. 24. (1 170 napja)
Kedves László!

A hengerezésnek az a célja, hogy az elvetett fűmagot a talajhoz tapasszuk, hogy a mag könnyebben csírázzon, a szél ne fújja el stb. és a talaj egyenletes legyen. Hengerezni jobb tehát a vetést követően, de még kelés előtt. Műtrágyázni viszont csak később kell, amikor már nyírható a fű. Érdemes tartós hatású, hosszan bomló műtrágyát használni.


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.