szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

füvesítés

lroberto     2 257 napja     128 megtekintés
Tisztelt szakértők,

2014.04.19-én vetettem a lenti képeken látható gyepet. Everris Sun&Shade keveréket használtam NewGrass inditóval. Öntözőrendszer adott, a nagy téglalap lakú területet rotoros fejek, míg a keskeny sávot spray fejek locsolják. A telepítéstől 9-18h-ig 3 óránként mennek a rotorosak 5 percet, míg a spry fejek 2 percet.
A problémám az, hogy igen foltos képet mutat a vetés és nem igazán tudom, hogy mire számíthatok, mit kellene csinálnom.
Az első füvesítésem, így nincs tapasztalatom. Van aki gombára, van aki túlöntözésre gyanakszik, de van olyan is aki türelemre int.

Önök szerint mi lehet a probléma?
0
0
szavazat
füvesítés füvesítés füvesítés


4 HozzászólásCzinege Erik
2014. máj. 09. (2 255 napja)
A Trinfender egy mikrobiológia készítmény javítja a növények foszfor felvételét és kedvezően hat a talajok mikrobiológia összetételére. Szerintem lehetne ritkítani az öntözési gyakoriságot, ha úgy látja kevés a talajnedvesség inkább az időtartalmat emelje.
lroberto
2014. máj. 09. (2 255 napja)
Kedves Erik,

Töltöttem fel még képeket az alábbi linkre:
https://drive.google.com/folderview?id=0B05KyWnQWkG2MncwaFYtOVZEZVE&usp=sharing
lroberto
2014. máj. 07. (2 258 napja)
Kedves Erik,
köszönöm a válaszát! A talaj inkább homokos, víz nem igazán áll meg rajta. A tápanyagutánpótlást szabályozott műtrágyákkal kívánom fenttartani.
A Trifenderes kezelés, ha jól értem elsősorban gombára való?
Czinege Erik
2014. máj. 07. (2 258 napja)
Sajnos az utóbbi idő hűvös időjárása nem kedvez a fű kelésének, valószínűleg ez is közrejátszik. Milyen a talaj nem túl agyagos? Az öntözési gyakoriságot és időtartalmaz ugyanis ehhez kell beállítani, ha homokos a terület gyakrabban, ha agyagos ritkábban kell öntözni.A mostani öntözési program túlzottnak tűnik, de sajnos a képből a talaj típusát nem tudom megállapítani, így pontos véleményt nem tudok mondani. Mindenesetre javaslom a Trifender nevű készítmény kijuttatását az egészséges talaj érdekében. Bővebben a termékről a webshopban olvashat.

Üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.