szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Füvesítés előtt

Németh Gábor     2 494 napja     368 megtekintés

Üdvözlöm! Komoly házfelújításon vagyunk túl. Ezt a kért nagyon megsínylette. A képek egy részén látható, hogy milyen volt az állapota. Elérkezettnek tűnik az idő arra, hogy a kerttel kezdjek foglalkozni. Első lépésként fellocsoltam, és átrotáltam az egészet. A gyomoktól szeretném a kertet mentesíteni. Ezért a rotálás után a földben lévő maradék győkereket kézzel kezdtem kiszedni a földből. Elég végeláthatatlan feladatnak tűnik.
Azért fordulok Önökhöz, hogy iránymutatást kapjak, hogy mit és hogyan tegyek, amennyiben gyepet szeretnék a képen látható területre telepíteni.
Szedjem ki az elszáradt győkereket, terítsek új földet?
Kérem a tanácsukat, miként folytassam.
Milyen műtrágyára, fűfajtára, és mennyi időre lesz szükség a füvesítéshez.
Előre is köszönöm válaszukat.
0
0
szavazat
Füvesítés előtt Füvesítés előtt Füvesítés előtt Füvesítés előtt


1 HozzászólásCzinege Erik
2013. szept. 10. (2 492 napja)
Tisztelt Uram,

Mivel a terület a képek alapján homokos érdemes lenne legalább 5 cm vastagon kicsit jobb minőségű, humuszosabb földdel megteríteni. Szeptember közepétől már nem érdemes füvet telepíteni, mivel az esti lehűlések miatt vontatott lesz a kelés. Jobban jár, ha most csak a terület rendezésére koncentrál, (földterítés, szintek kialakítása, örökzöldek ültetése), majd tavasszal telepíti el a gyepet. A telepítés előtt majd tavasszal, végezzen el egy gyomirtást, erre a Glialkát ajánlom. A fűkeverék kiválasztása függ a terület terhelésétől, szerintem érdemes sport keveréket választani, illetve ha van árnyékos terület, akkor oda olyan keverék kell ami ezt bírja. Üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.