szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Füvesítési nehézségek

guest     2 272 napja     131 megtekintés
Üdvözlöm!

A házunk egy 3600m2-es telken áll.2 éve döntöttünk úgy hogy kb.50m2-befüvesítünk.Rá is költöttünk egy csomó pénzt /igaz nem a legdrágább fümagot vettük meg/.Kitisztítottuk a helyét,fekete földet hozattunk, /egyébként a telken futóhomok van/ és "gyanútlanul" elkezdtünk füvesíteni úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva. Nagyon sokat locsolgattuk és szépen el is kezdett nőni a fű! Mondatom hogy az év őszéig minden rendben volt,vele locsoltuk-nyírtuk........stb. Ezután jött a "fekete leves".A füvel együtt elkezdtek nőni benne a legkülönfélébb gazok /olyanok is amik előtte talán nem is voltak azon a részen/.Borzalmasan elszaporodott benne a bogáncs,amit a mai napig alig tudunk kiírtani.Kaptunk különböző szaktanácsokat a totális gyomírtásról,és a jelenlegi helyzet az hogy talán elpusztultak a gyomok mert még idáig nem zöldellnek.
A kérdésem az lenne,hogy lehetséges-e hogy a fűmaggal került be a földbe ez a rengeteg gyom /egyébként a bogáncs kimondottan csak a fű helyén szaporodott el,nincs is máshol az egész telken!/ A másik kérdésem,hogyha újra akarnánk kezdeni az egész telepítést akkor hogyan kezdjünk neki,hogy ezt megelőzzük,mert minden vágyam egy szép zöld kis gyep. A jelenlegi helyzet most az hogy nincs fű,és van egy csomó elszáradt gyom /a gyomírtás miatt./ Egyszóval katasztrófa ahogy kinéz !! Ebben szeretnék szaktanácsot kérni.
Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel:
Farkasné Tünde
Kecskemét
0
0
szavazat


1 HozzászólásCzinege Erik
2014. ápr. 22. (2 272 napja)
Kedves Farkasné Tünde,

Valószínűleg a hozatott föld tartalmazta a bogáncsot. A fűmagban biztos nem volt, ha megfelelő minőségűt vásárolt.
A legjobb tényleg újrakezdeni a füvesítést.
Le kellene hordani a területről az elszáradt gyomot, utána rotációs kapával fellazítani, és öntözni addig még meg nem jelennek a gyomok. Utána kell elvégezni a gyomirtást, Glialka gyomirtó szerrel. Ha nagyon gyomos a terület, akkor esetleg meg lehet ismételni a műveletet, tehát a gyomirtás után öntözés, és ha megint kikeltek a gyomok akkor gyomirtás újra. Ha már kikelt a fű, akkor fontos a folyamatos fűnyírás, amivel majd idővel el tudja tüntetni a többi gyomnövényt is. Mivel nem nagy területről van szó, a gyepben kikelt gyomokat később kézzel ki is lehet gyomlálni.

üdvözlettel:Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.