Gesztenyés - Málnás piskóta
Sulyok Timea, 2010. márc. 01.
A tervem az volt, hogy gesztenyés piskótát készítek, de menet közben kevésnek és száraznak láttam a gesztenyemasszát. Így jött a mentőötlet: málnát a krémbe! Elővettem hát a mélyhűtőben pihenő málnámat, s a végeredményben nem csalódtam. Legközelebb is ezt az íz kombinációt alkalmazom!
Hozzávalók:
8 tojás
8 ek. porcukor
2 cs. vaníliacukor
8 ek. liszt
1 zacskó sütőpor
Krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
5-8 dkg margarin
5 dkg porcukor
15 dkg málna
A tojás sárgáját válasszuk szét a fehérjétől. A fehérjét verjük habosra, s mikor már kemény tegyük hozzá apránként a porcukrot. Majd adjuk hozzá először a tojás sárgáját, aztán a lisztet, sütőport és a vaníliacukrot.
Vajazzuk ki a tepsinket vagy használjunk sütőpapírt (talán ez utóbbi praktikusabb, mert könnyebb kifordítani a kész tésztát a végén a tepsiből).
Tegyük a masszát a tepsibe és közepes hőfokon süssük, ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert a tészta összeeshet. A sütési idő vége felé, egyszer azonban nem árt egy „villapróba”, hogy megtudjuk a belső része is megsült-e.
A tepsiből kivett tésztát kicsit hagyjuk hűlni, majd keresztben vágjuk két egyenlő részre. Az egyik felét kenjük meg az elkészült gesztenyés-málnás masszával, majd helyezzük rá a tetejét.
A megmaradt krémből kenjünk a sütemény tetejére, így szép színes végeredményt kapunk. A tetejét pedig szórjuk meg darált dióval.
Jó étvágyat!
Kapcsolódó cikk:
Diós sütőtöktorta
Kapcsolódó rovatok:
Kertészkedés
Receptek
Könyvek
Hobbi
Kapcsolódó könyv:
Turmixok, koktélok, gyümölcsitalok
Facebook Twitter GoogleStartlap
2022.április 24., vasárnap / 08:22