szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gomba a fűben

Némethné Ági     2 253 napja     408 megtekintés
Üdvözlöm,
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a fűben lévő gombát milyen szerrel lehet kiirtani. Több helyen is nő, többfajta kalapos gomba és elég sok mennyiségben. Melyik fajta gombaölőt ajánlaná, a proplant úgy tudom, hogy betiltották, ezért azt nem is sikerült beszereznem. Kisgyermek van a családban és nem merjük a fűre engedni, csak miután már leszüreteltük a gombát, csak ez így elég veszélyes, mert gondolom ezek a gombák nem fogyasztásra alkalmasak. Várnám a válaszát, köszönöm a segítséget.

Üdv Ági
0
0
szavazat


4 HozzászólásUrbánné Ferkó Éva
2014. jún. 22. (2 211 napja)
Tisztelt Szakértő! Tavaly óta küzdünk ezzel a gyep-problémával, aminek a megoldására kérném a segítségét. 2013. tavaszán megjelent egy-két helyen barna kalapos gomba, majd dollárfoltok is. A fű sárgulni és szürkülni kezdett, és szép lassan az egész gyepfelületre kiterjedt. Kezeltük gombaellenes vegyszerrel, többször volt gyepszellőztetés, fűnyírás, tápanyag utánpótlás, illetve csökkentettük a locsolást is. Ennek ellenére rosszabbodott és sajnos minden nap rosszabb lesz a gyep állapota. Most már elmondhatom, hogy a fű sem nő! Újra kell füvesíteni a területet, vagy valamilyen megoldás van a betegség kezelésére? Köszönöm a segítséget, várom mihamarabbi válaszát. Üdv: Éva
Kattintson a képre a nagyításhoz
Czinege Erik
2014. máj. 13. (2 251 napja)
Érdemes 2-3-szor elvégezni a kezelést, a kezelések között legyen 4-5 hét. 100 liter vízhez 0,5 kg javaslok. Ezzel elég nagy területet le tud kezelni. Locsoló kannával érdemes kiadni.

üdvözlettel: Czinege Erik
Némethné Ági
2014. máj. 13. (2 251 napja)
Köszönöm a válaszát, ki fogjuk próbálni. Milyen arányban érdemes hígítani, illetve felhasználni a területen? Elég egyszer ha lekezeljük a részt, vagy többször kell.

Üdv
Czinege Erik
2014. máj. 12. (2 253 napja)
Kedves Némethné Ági,

Az egészséges talajélet fenntartásához javaslom a Trifender nevű készítmény használatát, mely egy olyan hasznos mikroszkopikus méretű gomba, ami a többi gombafélét ki fogja "szorítani" a területről.

üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.