szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gomba a talajból jön ki a fű között

Vendég Ida     1 424 napja     0 megtekintés
Üdv, van egy terület ahol max. kisujj köröm nagyságú golyók képződményei vannak, egymás hegyén hátán, hol világos színű, hol sötét majd fekete, hol elfolyós barna. Ha rálépek pattan. 3 hónapja volt fűvetés és aug. közepén észleltük az első területet. Természetesen terjed. Ahol szárazabb a terület ott a földből mintha kukac jönne ki úgy nyílik, és folyós állapotú ez a valami.Sajna a terület folyamatosan öntözve van és délig árnyékos is.
Valóban gomba lehet ez? Olvastam, hogy a Trifendert javasolta a föld gombásodására, ilyen akkut esetben mennyi mennyiséget kellene használni, ez max 100 nm most , és van e valami tanács még.
Annyit gondolom alapvetően tennem kell, hogy levegőztetem és lenyírom
és megpróbálom a felszini terjedést kiszedni a szellőztetővel, de nem tudom a locsolásra való időt mennyi legyen, ha kell egyáltalán.
Nagyon köszönöm a válaszát és nagyon várom Ida
0
0
szavazat


1 HozzászólásMártha Izabella
2016. szept. 19. (1 414 napja)
Kedves Ida!

Súlyos gombás betegség esetén javaslom, hogy gombaölő készítmények pl. Cuproxat permeteznek le a gyepfelületet. Ebben az esetben a Trifender már nem tud hatékonyan működni.
Rovarok ellen pedig felszívódó rovarölőt Pl. Mospilan javaslok. A két terméket együt is ki lehet juttatni.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.