szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gombafertőzés! SOS!

Márk Emese     2 181 napja     338 megtekintés
Üdvözlöm!
Tavaly augusztusban (szakemberek által) vetett és eddig gondosan ápolt, műtrágyázott pázsitunk sajnos gombafertőzést kapott. A gombafertőzés vélelmezésünk szerint a szomszéd kertből terjedhetett át a mi gyepünkre - társasházi kertekről van szó - a szakszerűtlen gyepfenntartás miatt, valamint hogy a szomszédok nem időben kezdték meg a fertőzött terület kezelését, ami tulajdonképpen még most sem jött rendbe. A szomszéd gyep gombásodása már tavaly nyáron is fennállt (gyepszőnyegük van, amit korábban raktak le, mint ahogy a mi kertünk elkészült..)
Többfajta gomba is fellelhető a fűben, sőt ma reggelre egész kis gombatelepek is vannak már. Mellékelek fotókat a gyepről és a gombákról. Több helyen foltokban rozsdás színű és kiszáradt a fű, láthatóan elvesztette szép zöld színét.
Kérdésem az lenne, hogy milyen gombaölő szerrel/milyen gyakorisággal lenne szükséges kezelni? Hogyan/mikor öntözzük? Érdemes lenne most megszellőztetni, vagy az inkább csak tavasszal/ősszel ajánlott? A füvet szükséges lesz újravetni vagy - lévén 1 éves sincs - regenerálódhat.
Mielőbbi válaszukat és segítségüket nagyon köszönöm, mert szeretnénk mielőbb tenni a probléma ellen! További szép napot Önöknek!
0
2
szavazat
Gombafertőzés! SOS! Gombafertőzés! SOS! Gombafertőzés! SOS! Gombafertőzés! SOS!


3 HozzászólásCzinege Erik
2014. júl. 23. (2 180 napja)
20 liter víz elegendő lesz, ehhez 40 gr Trifendert kell. Jó lesz a hagyományos is.

Üdvözlettel: Czinege Erik
Márk Emese
2014. júl. 23. (2 181 napja)
Tisztelt Cinege Erik,
Köszönöm válaszát. Annyiban még segítene, hogy a Trifendert milyen higitásban/arányban kell felvinni a fűre. A kert 100 m2.
Az átgereblyézés mehet fűszellőztető gereblyével vagy a hagyományos is megfelel?
Köszönöm szíves segítségét és válaszait!
Czinege Erik
2014. júl. 23. (2 181 napja)
Kedves Márk Emese,

A Trifender nevű készítményt ajánlom, bővebb infót ezen a linken talál:

http://www.szepzold.hu/trifender_wp_100_gramm

Érdemes az öntözést kicsit visszafogni, néhány hétig kevesebbet öntözni. Hogy pontosan mennyit azt így nem tudom megmondani, mivel ehhez a ismernem kellene a területet. Hozzávetőlegesen 30 % vízcsökkentést megfelelő lesz. Inkább ritkábban, de nagyobb vízadagokkal érdemes öntözni. A Trifenderes kezelés előtt érdemes lenne erőteljesen átgereblyézni a területet és eltávolítani az elhalt részeket.

A Trifenderes kezelést javaslom 3-4 hét múlva megismételni.

üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.