szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gombás fű?

Urbánné Ferkó Éva     2 209 napja     262 megtekintés
Tisztelt Szakértő! Tavaly óta küzdünk ezzel a gyep-problémával, aminek a megoldására kérném a segítségét. 2013. tavaszán megjelent egy-két helyen barna kalapos gomba, majd dollárfoltok is. A fű sárgulni és szürkülni kezdett, és szép lassan az egész gyepfelületre kiterjedt. Kezeltük gombaellenes vegyszerrel, többször volt gyepszellőztetés, fűnyírás, tápanyag utánpótlás, illetve csökkentettük a locsolást is. Ennek ellenére rosszabbodott és sajnos minden nap rosszabb lesz a gyep állapota. Most már elmondhatom, hogy a fű sem nő! Újra kell füvesíteni a területet, vagy valamilyen megoldás van a betegség kezelésére? Köszönöm a segítséget, várom mihamarabbi válaszát. Üdv: Éva
0
0
szavazat
Gombás fű? Gombás fű?


2 HozzászólásUrbánné Éva
2014. jún. 24. (2 208 napja)
Kedves Erik! Köszönöm szépen a választ.
Czinege Erik
2014. jún. 23. (2 210 napja)
Javaslom, hogy erőteljesen gereblyézzék át a területet utána pedig a kezeljék le Tridenderrel.

Bővebb információt a következő linken talál:

http://www.szepzold.hu/trifender_wp_100_gramm

A kezelést 2-3 hét múlva meg kellene ismételni, illetve a képek alapján úgy látom, hogy majd augusztusban érdemes lenne a hiányos területeket újratelepíteni.


üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.