szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gombatol tonkrement a fuvem, helyre lehet e hozni?

Toth Laszlone     1 460 napja     0 megtekintés
Masfel honapja gyepszonyeget tettek le. Egy honapja. Gyonyoruen fejlodott, de ket hete foltokbsn sotetzold lett, egy het alatt kiszaradt. Kertesznek nem volt otlete mit csinaljak vele, igy a szomszed kerteszt kerdeztem meg, o mondta hogy gombas. Bepermeteztem champion wgvel. Semmi eredmeny, sot, elterjedt az egesz 120 nm-en. Nem tudom mit lehetne tenni, es igazabol az lenne a kerdesem hogy egyaltalan helyrehozhato-e, mert nagy teruldten pld teljesen kiszaradt. Nem talaltam sehol sem leirasthogy a gomba hogy hat a fure, a gyokeret is tonkreteszi, vagy helyrejon-e ez meg.
0
0
szavazat
Gombatol tonkrement a fuvem, helyre lehet e hozni? Gombatol tonkrement a fuvem, helyre lehet e hozni? Gombatol tonkrement a fuvem, helyre lehet e hozni? Gombatol tonkrement a fuvem, helyre lehet e hozni?


2 HozzászólásToth Laszlone
2016. júl. 13. (1 459 napja)
Egy honap utan kezdodott kis folttal. Azota mar biztosra kiderult hogy gomba. Az a baj, higy aki telepitette semmit nem tett, hiaba hivtam ki, igy mar az egesz teruleten elterjedt. Az lenne a jerdesem hogy erdemes e ebbe meg penzt beleolni, vagy ez mar nem jon helyre es cserelni kell?
Czinege Erik
2016. júl. 13. (1 459 napja)
Tisztelt Uram,

A gyepszőnyeges telepítésnél gyakran előfordul, hogy mivel még nincs fejlett gyökérzete a fűnek, egyszerűen kiszárad. A képek alapján egyértelműen nem állapítható meg a probléma. Nem szabad ebben a melegben túl alacsonyra sem vágni, az is gondot okozhat. A Champion nem a legjobb megoldás, inkább javaslom azoxistrobin hatóanyagú termékek alkalmazását.

üdvözlettel: Czinege Erik


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.