szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyep kezelése

Oth Péter     1 860 napja     182 megtekintés
Tisztelt SzépZöld!

Több kérdésem is lenne gyep kezelésével kapcsolatban:

1. Gombásodás ellen kontakt permetszerrel (Amistar) permeteztem a gyepet. Mennyi időnek kell eltelnie, hogy Trifendert juttathassak ki a fűre, és azt ne pusztítsa el az Amistar? Mennyi idő után kell ismételnem a Triffenderes kezelést?

2. A fű területén, és a környező ágyásokban is elég sok talajlakó rovarkártevő van -főleg cserebogárpajorokat illetve hernyókat látunk. A leirások alapján a Bora és Artis termékek is alkalmasak lehetnek ezek csökkentésére. A fűre és az ágyásokba is szeretnénk kijuttatni a szert. Melyiket érdemesebb választani?

Köszönettel,

Oth Péter
0
0
szavazat


3 HozzászólásOth Péter
2015. jún. 16. (1 848 napja)
Kedves Izabella,

Köszönöm szépen az információkat!
Mártha Izabella
2015. jún. 12. (1 852 napja)
Kedves Péter!

1.Javaslom, hogy a Trifendert és az Amistart ne kombinációban használja. Kb. 1 hónap után már ki lehet juttatni a Trifendert, amit vagy havonta teljes dózissal vagy kéthetente fél dózissal célszerű alkalmazni.
2. Az Artis hamarabb fejti ki hatását, de rövidebb ideig tart (1-1,5 hónap), a Bora később hat, de akár több hónapig is. Az Artis és Bora a Trifenderrel együtt nem alkalmazható, a kezelések között teljen el legalább 1 hónap.

Üdv,
M. Izabella
Oth Péter
2015. jún. 09. (1 855 napja)
Kedves Olvasók,
Önöktől is szívesen fogadom a hozzászólásokat, ha valakinek van tapasztalata a kérdésben szereplő szerekkel, vagy tud választ adni a kérdéseimre.

Köszönöm,

Oth Péter


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.