szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyep sárgulás foltosodás

Balbal     916 napja     0 megtekintés
Üdvözlöm,

Tavaly áprilisban vetett gyepünk a nyár vége óta egyre csúnyábban foltosodik és sárgul. A foltosodás részben úgy jelentkezik,hogy az adott foltban sárgás a gyep de ugyanakkor látszólag vannak olyan foltok is ahol pont az ellenkezője, erősebb a gyep. Bár lehet,hogy ott inkább csak az erős rész maradt még egészséges, és azért tűnik annak. A kert másik részén szeptemberben gyepszőnyegeztünk, ami úgy néz ki szintén elkapta a betegséget. A kérdésem az volna,hogy tudnának-e tanácsot adni,hogy mivel tudnánk hatékonyan kezelni, illetve tudunk-e valamit a tél folyamán alkalmazni aminek rövid az egészségügyi határideje, mert van két kutyusunk akiket így el kell zárnunk a gyeptől.
0
0
szavazat
Gyep sárgulás foltosodás Gyep sárgulás foltosodás Gyep sárgulás foltosodás Gyep sárgulás foltosodás


3 HozzászólásBalbal
2018. jan. 10. (909 napja)
Megpróbálom kisebb méretben csatolni a képeket.
Kattintson a képre a nagyításhoz
Balbal
2018. jan. 10. (909 napja)
Köszönöm a választ, újracsatolom a képeket. A réz kezelést most télen is érdemes elkezdeni? Ha igen mindenképp megtenném, nem szeretnék vele várni tavaszig.
Kattintson a képre a nagyításhoz
Mártha Izabella
2018. jan. 09. (910 napja)
Kedves Érdeklődő!

Sajnos a mellékelt fotók nem jelennek meg,kérem ha tudja, akkor küldje el azokat újra.
A leírtak alapján talajproblémából adódó gomba betegség lehet a gond. Javaslom, hogy rézzel (pl. Champion) permetezze le a gyepet, tavasszal pedig Trifender biológiai termékkel. Ez utóbbi a háziállatokra és az emberre sem lesz káros hatással.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.