szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyep sárgulás, gomba

Farkas Csaba     1 495 napja     0 megtekintés
Kedves Szakértő,

A mellékelt képeken látható problémára szeretnék tanácsot kérni. A kertben a fű valami oknál fogva sárgul. Továbbá néhány helyen a mostani nagy esők után megjelent valami gombaféle a fűszálakon.

Köszönöm tanácsát előre is.

Csaba
0
0
szavazat
Gyep sárgulás, gomba Gyep sárgulás, gomba Gyep sárgulás, gomba Gyep sárgulás, gomba


3 HozzászólásMártha Izabella
2016. jún. 14. (1 487 napja)
Kedves Csaba!

Permetezés esetén is 15-20 g/100m2 a javasolt dózis, 10 literes permetezőbe, de permetezés után javasolt az alapos beöntözés. Ha locsolóval juttatja ki, akkor értelemszerűen több a víz mennyisége. A Trifender gomba a talajban fejti ki hatását, ezért fontos a talajba vízzel bejuttatni.
Farkas Csaba
2016. jún. 06. (1 495 napja)
Köszönöm.Permetezés esetén milyen arányban legyen a trifender ill a víz. Nagyobb felület esetén locsolás is lehet (esetleg más arányban kell ilyenkor)?

Csaba
Mártha Izabella
2016. jún. 06. (1 495 napja)
Kedves Csaba!

Az elmúlt napok viszonylag sok csapadék és meleg időjárásának köszönhetően egyre több helyen jelentkeznek gombás fertőzések. Javaslom, hogy Trifender készítménnyel permetezze le a gyepet több alkalommal is. A foltokat lehet gyakrabban, akár hetente is permetezni.

Üdvözlettel,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.