szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyerekszoba

Harcban a rettegett Mumussal

Harcban a rettegett Mumussal
A legtöbb szülőnek szembe kell néznie a gyerekszoba rettegett rémével: a Mumussal. Természetes, hogy anya és apa fél kézzel is elbánik vele, de sajnos, amikor ők elmennek, a szívós kis szörny folyvást előbújik az ágy alól, vagy a szekrényből. Így kénytelenek leszünk hosszútávú megoldásokat találni ellene, elvégre a csemeténk nyugodt álma a tét.  

Elképesztő gomb-dekorációk

Elképesztő gomb-dekorációk
Az embere nem is hinné, hogy mi mindenből lehet igazán egyedi lakberendezési tárgy. Ilyenek a gombok is, bár ezt a legtöbben nem is gondolnák. Hiszen ezek az apróságok nem éppen arról híresek, hogy nagyon feltűnőek lennének, sőt! A legtöbb esetben a ruhákon és az ágyneműkön megpróbálják eltüntetni őket, vagy éppen fel kell venniük a versenyt a hatalmas ellenséggel, a cipzárral. De azért néhanapján elfoglalhatják megérdemelt helyüket, és gyönyörű díszítőelemként funkcionálhatnak a lakásban.

Tükröm, tükröm: használd változatosan!

Tükröm, tükröm: használd változatosan!
A lakások dekorációjánál van egy kikerülhetetlen tárgy: ez pedig a tükör. Minden háztartásban megtalálható, és sajnos elég unalmas is, hiszen mindenhol ugyanazt a funkciót látja el. De nem csak arra képes, hogy megmutassa, hogyan nézünk ki. Ha egy kicsit továbbgondoljuk a lehetőségeket, akkor olyan ötletek lephetnek meg minket, amikkel egészen egyedi megoldásokat is létrehozhatunk.

Kicsiknek-nagyoknak - A gyerekszoba átalakítása

Kicsiknek-nagyoknak - A gyerekszoba átalakítása
Amikor a gyerekszobát kialakítjuk, akkor jönnek a jobbnál-jobb ötletek. A falon repkedő pillangók, a mesefigurákkal díszített falak, vagy mondjuk az erdőt szimbolizáló, színes és cuki bútorok. Amikor azonban a lurkó iskolás korba lép, megváltoznak az igényei, és jellemzően az ízlése is. Ami eddig annyira tündéri és kedves volt, az most átmegy cikibe, ahol eddig kényelmesen elfért, az rövidesen kicsi lehet. Így nem árt, ha feltűrjük az ingujjunkat, és nekigyürkőzünk a gyerekszoba átalakításának  

Izgalmas és biztonságos gyerekszoba

Izgalmas és biztonságos gyerekszoba
Amikor a babák mászni kezdenek, akkor sok szülő kap hirtelen a fejéhez, hogy most mi lesz. Ilyenkor ugyanis kiderül, hogy hihetetlen mennyiségű veszélyes tárgyat lehet bezsúfolni a gyerekszobába. Olyan dolgok is ide sorolhatóak, amikről eredetileg úgy gondoltuk, teljesen ártalmatlanok, mint a hintaszék, vagy egy kis asztalka.

Puha és veszélytelen karácsonyfák a gyerekszobába

Puha és veszélytelen karácsonyfák a gyerekszobába
Karácsony szép ünnepén előfordulhat, hogy a kisgyerekünk a következő kéréssel fordul hozzánk: én is szeretnék egy fát a szobámba. Mit tehet ilyenkor a felelős szülő, hiszen a fenyőfa kissé szúrós, és hát az ember nem is nagyon szeretne egyszerre két fát díszíteni, és persze megvenni. Ilyenkor jól jön egy kis kreativitás, hogy puha és veszélytelen fákkal láthassuk el a kicsiket.  

Kézzel készült gyerekszobák

Kézzel készült gyerekszobák
Egy minden szépséggel és kényelemmel felszerelt gyerekszoba bizony nem olcsó mulatság. De nem is kell feltétlenül egy rakás pénzt költenünk, hiszen egy kis kézügyességgel, valamint kreativitással olyan gyerekszobákat alkothatunk, amelyek azt fogják eredményezni, hogy az összes szomszéd lurkó ott fog csoportosulni.

Több lurkó egy szobában

Több lurkó egy szobában
Nem igaz az a nézet, miszerint nem lehet két gyereket egy szobában nevelni. Igenis lehet, csak egy kis kreativitásra lesz szükségünk. Bár tény és való, nem ez a legideálisabb megoldás, de sajnos sokszor kényszerülünk kompromisszumokat kötni, és ez is egy ilyen.  

Hinták a lakásban – saját kezűleg

Hinták a lakásban – saját kezűleg
Különleges ellazulás, vagy önfeledt játék? Ha hintáról van szó, akkor mindkettő. Amikor az ember arra gondol, hogy beszerez magának egyet, sokszor eszébe sem jut, hogy ehhez nem kell feltétlenül kilépnie a lakásból, semmilyen értelemben. Egyrészt béltéren is nagyon hangulatos tud lenni egy-egy ilyen alkalmatosság, másrészt kifejezetten egyedi darabokat is létrehozhatunk, ezzel is növelve az eszmei értéküket.

Gyerekszoba = játszótér

Gyerekszoba = játszótér
A gyerekszoba a kicsik birodalma, akiknek a lételeme a játék. Tehát legszívesebben a játszótéren vannak, nem pedig otthon. Ez rendben is van, de telente, vagy amikor nincs lehetőség vagy idő kimozdulni, akkor jól jöhet egy saját játszótér, amit tökéletesen ki tudunk alakítani a csemeténk szobájában is. Lássunk egy-két ötletet ennek kivitelezésére.

Magaslati alvás: gyermekkaland

Magaslati alvás: gyermekkaland
A gyermekünk növekedésével helyigényük is megnő, s bizony néha nehéz a szülőknek követni ezeket a változásokat, ha a lakás alapterülete adott, s nincs anyagi ehetőség sem évente új bútort venni. Ilyen esetekben jól jönnek a jobb térkihasználású bútorkombinációk. Cikkünkben most mi is bemutatunk néhány változatot, ami szolgáljon gondolatébresztőként.

Bababarát lakás

Bababarát lakás
Egy baba érkezése bizony erősen felforgatja az életünket, valamint a lakásunkat. Mivel a csöppség számára minden újdonságot jelent, ezért egy átlag otthon neki egy kész kis kincsesbánya. Éppen ezért egy idő után kutatni, pakolni, kóstolni, fogdosni fog mindent, amit csak el tud érni. És ha azt hinnénk, hogy valamit biztosan nem tud megcsinálni, vagy megfogni, akkor is gondoljuk át még egyszer, ne becsüljük le a kicsit, mert meg fogunk lepődni azon, hogy annak ellenére, hogy még alig totyog, máris milyen találékony.

Mesés kiegészítők az aprónépnek

Mesés kiegészítők az aprónépnek
Gyerekeink arcán akkor ragyog fel leginkább a mosoly, mikor a szobájukba lépve, számukra fontos „sztárokkal” találják szemben magukat. Persze nem kell, hogy a mesehősök, vagy mesés kiegészítők csak a szoba faláról pislogjanak ránk. Mára rengeteg lehetőségünk van, hogy különböző módokon díszítsük a gyerekek birodalmát, főleg ha egy kevés kreativitás is szorult belénk!

3 tipp a biztonságos gyerekszobához

3 tipp a biztonságos gyerekszobához
Előzménye: Alvás a magasban  Amikor a gyerekszobát alakítjuk ki, rengeteg problémával kerülünk szembe. Amikor pedig végre sikerül berendezni a helyiséget, akkor kezdődik az igazi idegeskedés, hogy mit felejtettünk el, mi lesz az a részlet, amivel a gyerekünk kikerüli az összes óvintézkedésünket. Íme néhány tipp, hogy egy kicsit biztonságosabban érezhessük magunkat, amikor csemeténket egyedül hagyjuk a szobájában.

A legkisebbek birodalma: a babaszoba

A legkisebbek birodalma: a babaszoba
Forrás: www.epitinfo.hu Az élet egyik legörömtelibb eseménye, amikor kisbaba érkezik a családba. Nem elég azonban csak izgatottan várnunk erre a nagy eseményre, készülnünk is kell rá! Egy kisbabának nem hiányozhat a kiságy, a pelenkázó és az anya számára egy kényelmes, karfás fotel a szoptatáshoz.

Játszóház otthonunkban

Játszóház otthonunkban
Forrás: www.epitinfo.hu   A gyermekek kezelhetősége nagymértékben függ attól is, hogy milyen mértékben hancúrozták, mozogták ki magukat a nap végére. A családi béke szempontjából olykor nehéz az otthonlét, ha kint tombol a vihar, és szobafogságra, tétlenségre vagyunk ítélve gyermekeinkkel.  

Alvás a magasban: ágyak gyerekeknek

Alvás a magasban: ágyak gyerekeknek
A gyermekünk növekedésével helyigényük is megnő, s bizony néha nehéz a szülőknek követni ezeket a változásokat, ha a lakás alapterülete adott, s nincs anyagi ehetőség sem évente új bútort venni. Ilyen esetekben jól jönnek a jobb térkihasználású bútorkombinációk. Cikkünkben most mi is bemutatunk néhány változatot, ami szolgáljon gondolatébresztőként, amelyeket természetesen ki-ki a saját igényei szerint módosíthat.  

Színkavalkád a gyerekszobában

Színkavalkád a gyerekszobában
A vörös - piros, rózsaszín és narancssárga egy helyiségben?! Lehetséges, mert itt látható a bizonyíték, s milyen jól mutat!

Hogyan rendezzük be a gyerekszobát?

Hogyan rendezzük be a gyerekszobát?
Lessünk el néhány ötletet, tippet, kialakítást a Babaszobák, gyerekszobák című könyvből. Valósítsuk meg gyermekünk álmát!

Fillérekből káprázatosat 2.

Fillérekből káprázatosat 2.
Hogyan tudunk fillérekből vidám és egyedi gyermekszobát varázsolni? Elég egy jól irányzott motívum és minta, s gyermekünk valódi otthonának érzi kis birodalmát.
Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia