szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyógynövények allergia ellen

Topor Erika, 2015. máj. 22.


A gyógyszeres kezelés alternatívájaként érdemes kipróbálni új módszereket is. Az allergia tünetei sokszor gyötrő fájdalommal és rossz kedvvel is párosulnak, ami megnehezíti mindennapjainkat.

Gyógynövények allergia ellen

Az allergia tüneti kezelése nem jelent teljes megoldást, de közérzetjavító hatása miatt érdemes alkalmazni.

Természetes módszerek közé tartozik a gyógynövényes kezelés is. Az allergia kezelésekor a gyógynövényekre való allergia is gond lehet, ígfy legyünk nagyon körültekintőek. A gyógynövények a gyenge és a közepes szintű allergiák kezelésére lehet megoldás. Minden esetben kérjük ki kezelőorvosunk vagy fitoterapeuta véleményét.

Ha holisztikus irányból közelítjük meg az allergiát, akkor könnyen előfordulhat, hogy a szervezetünkbe bekerülő toxinok miatt romlik áppalotunk, vagy a bélrendszerünk érzékeny egyensúlya borult fel. Ebből következik, hogy nem csak kifejezetten az allergiát érdemes kezelni, hanem az emésztésünket is.

Ebből következik, hogy a méregtelenítés is megoldást jelenthet.

Máriatövis, májunk örömére

Köztudottan méregtelenítést segítő, a máj regenerációját javító, epehajtó hatású gyógynövény. Antioxidáns hatása is jelentős, ezért hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez.

Csalán – a csodaszer

A csalánt is vértisztító hatásáról ismerjük elsősorban. Erősíti a szervezetet és segíti a méregtelenítést. Antihisztamin tartalmának köszönhetően az allergiás reakciókat is csökkenti.

Gyömbér – az anyagcsere-javításért

Méregtelenítő és anyagcsere-javító anyagokat tartalmaz. A benne található illóolaj sokféle betegségre ad enyhülést, így allergia ellen is hatásos lehet. Illóanyagai a bizabolén, gingerol és shogaol, mely javítja a tüdő és az emésztőszervek működését. Kiemelten magas a K-tartalma, így a paradicsomnál fellépő keresztallergiák is kiküszöbölhetőek, mert másképp is pótolhatjuk a káliumot. Antioxidáns és csökkenti a légúti szervek gyulladását, ami szintén nagy segítség allergia esetén.

Kapcsolódó cikk: Virágzik az akác! Most készíts szörpöt belőle!
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!