szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Gyöngyszem

Sulyok Józsefné, 2010. aug. 03.


Sütünk egy 8 tojásos piskótát. Mikor a tűpróba is megvolt, úgy látjuk, hogy megsült a tésztánk, kiborítjuk a tepsiből egy deszkára.

Gyöngyszem

Majd még melegen, egy közepes vastagságú nyújtófára, vagy egy kisebb átmérőjű műanyag flakonra rátekerjük a kisült piskótát és úgy hagyjuk kihűlni.

 

Közben elkészítjük hozzá a krémet. Ledarálunk 30 dkg diót, amit lábasba rakunk, teszünk hozzá 15-20 dkg cukrot, porcukrot és annyi tejet, hogy a massza jól összeálljon. Ezt együtt sűrűre főzzük, majd levesszük a tűzhelyről. Amikor félig kihűlt, keverünk hozzá 20-25 dkg margarint, amit jó habosra elkeverünk. Kevés ideig betesszük a hűtőbe, hogy a továbbiakban jobban boldoguljunk vele.

 

Amikor a tészta kihűlt, a krém is jól kenhető, a tésztát óvatosan kitekerjük, és a belsejét mindenütt megkenjük a rém egyik felével.
Majd a banánt megtisztítjuk a héjától, a két szélét levágjuk (kb 3 db banánra lesz szükség), hosszában a megkent tészta közepébe fektetjük. Ezután a tésztát banánostól összetekerjük. A maradék krémet a tészta külsején egyenletesen elkenjük. Villa hegyével a felületét hullámosan megcirádázzuk, díszítésként egy kis darált diót szórhatunk a tetejére. 
 

 

Jó étvágyat!




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.szeptember 05., szombat / 20:53

Mezei tücskök ellen mitévő legyek?

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:50

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:25

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 15:34

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia