szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hálátlanság 2.

Sulyok József, 2008. júl. 10.


Előzménye: Hálátlanság

A rendszerváltás előtt nem sokkal egy áldott állapotban lévő kismama keresett fel a Tiszavasvári Városházán, fogadóórámon, s kérte kaphasson nagyobb bérlakást családja, mert a jelenlegi nekik és két gyermeküknek kicsi és rövidesen megszületik a harmadik gyerek is. A jelenlegi lakásuk ráadásul nedves, dohos és fényt sem kap a rossz tájolás miatt.

Ebben az időszakban, a városközpontban, a Krúdy és a gyári lakótelepen is jelentős lakásépítések zajlottak. Nemcsak önkormányzati, Alkaloidás bérlakások, hanem OTP hitellel, saját tulajdonba megvehető lakások is.
Amikor a hölgyet meghallgattam, azt válaszoltam és javasoltam neki, hogy ne bérlakást akarjon igényelni, hanem jelentkezzen be egy OTP-és magántulajdonú társasházra.
Meglepetésében javaslatomra kételkedve kiáltott fel: - Nekünk saját lakásunk lehet egyszer három gyerek mellett, ebből a fizetésből, megtakarítás nélkül? !
- Higgye el, hogy lehet saját tulajdonú lakásuk. – válaszoltam.
- Még annyi havi részletet sem kell fizetniük, mint az önkormányzati lakás, bérleti díja és tekintettel a három gyerek utáni szociálpolitikai kedvezményre, beugrót is minimálisat kell fizetniük.
- Ha ezt maga elintézi nekünk, s lesz saját lakásunk, arany betűkkel fogjuk beírni a nevét a család történetébe! – mondta hitetlenül.

- Rövidesen munkatársaim kiszámolják a megfelelő konstrukciót és ez alatt egyeztetnek az OTP fiókjával is. Holnapután a már 80-százalékban kész, de még az el nem adott lakásokat is megnézhetik, melyik tetszene - mondtam.


Úgy is történt minden, ahogy erről tájékoztattam a hölgyet. Férjével megnézték és kiválasztották leendő saját lakásukat. Az ügyintézés során kiderült, hogy a három gyerekre jutó szocpolkedvezmény és az adható OTP-és kedvezményes kölcsön végösszege több lett, mint a lakás ára. Ezért azt kimeríteni nem is tudták. A férj azon háborodott fel, hogy nem tudtam elintézni, /mert nem lehetett/, hogy a fennmaradó összegből szekrénysort vásárolhassanak és egyéb háztartási gépeket.


Erre mondja a közmondás: Evés közben jön meg az étvágy!


Jött a rendszerváltás. A tanácsok természetesen megszűntek és jöttek az új önkormányzati választások, ahol barátunk volt egyike azon keveseknek, akik szószólói voltak a régi vezetők leváltásának, pontosabban meg nem választásának.
Ez nem is zavart annyira, mint a használt nemtelen eszközök, módszerek.
Hová lettek, hová tűntek a nem kért, de ígért aranybetűk a család történetéből? – elmélkedtem magamban ebben az időszakban.
Ettől függetlenül nem bántam meg, hogy segítettem a háromgyerekes család lakásgondjainak megoldásában és mai napig, 20 év után is előttem van az várandós fiatalasszony boldog tekintete, mosolya...

 

Folytatása: Hálátlanság 3.

Kapcsolódó rovatok: Hobbi, Kertészkedés
 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim

2020.június 16., kedd / 21:15

Van-e remény, hogy növényem újra kihajtson?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia