szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hálátlanság 3.

Sulyok József, 2008. júl. 14.


Előzménye: Hálátlanság 2.

Egyik alkalommal feleségem, jelenlétemben ecsetelte barátnőjének, de szerintem nekem szánta, hogy milyen rossz körülmények között él egy közös ismerősünk családja két gyerekkel, ráadásul az asszony beteges is.

Ha valaki, hát ők megérdemelnének egy komfortosabb lakást – mondta.


Én nem reagáltam a beszélgetésre, de másnap megnézettem a lakásügyi ügyintézővel, hogy valós-e a család rossz helyzete, van-e érvényes lakásigénylésük a hivatalban és a lakás kiutalási feltételeknek megfelelnek-e?
Munkatársam még aznap jelezte, hogy jogos igényük van és valóban rászorultak a minőségi lakáscserére. Tekintettel arra, hogy éppen bérlakások kiutalása, cseréje zajlott, őket is sikerült jobb lakás körülményhez juttatni.


- Boldogok voltak, de a berendezés, bútorvásárlás miatt kiköltekeztek, hogy anyagilag úgy megszorultak, hogy már ennivalóra is alig tellett nekik - mondta egy alkalommal sajnálkozva a feleségem.
Erre sem reagáltam, sőt el is felejtettem, mit mondott, de amikor másnap, szombaton valamiért lementem a pincerészbe, s megláttam, hogy van még vagy 4 láda krumplink, egy-két centis csíra volt rajta. Egyet betettem a kocsi csomagtartójába és kérés nélkül elvittem a családnak.
Kora tavasz volt, a férj éppen az új ház udvarán bóklászott, tett-vett. Kivettem a ládát és zavarát látva, azzal adtam oda: - Neked hoztam, s ne haragudj, hogy nem csíráztam meg – s azzal otthagytam.
A feleségem, amikor megtudta, hogy hol jártam, és mit vittem, megjegyezte: - Azért megcsírázhattad volna!


A rendszerváltás utáni nagy választási zűrzavarban, a városban is mindenféle, politikai csoportosulás alakult. Plakátoltak, szórólapoztak, gyűléseztek, agitáltak szüntelen. Természetesen önmaguk népszerűsítése mellett, sőt helyett, mások, s a múlt ócsárolása lett a cél.
Egyik nap esett az eső, ezért esernyővel mentem ki a városházáról. Ahogy a túloldalra értem, láttam, hogy a szemközti GELKA szerviz előtti hirdető táblánál az én barátom plakátot ragaszt az esőben, mellette kisfia tartja az enyves vödröt. Odamentem, hogy megnézzem mi az a sürgős ragasztanivaló az esőben. Amikor elolvastam, föléjük tartottam az esernyőt, meg ne ázzanak ebben a nagy munkában.


A plakáton többek között olyasmi állt, hogy elég volt a régi hatalmaskodó vezetőkből, új embereket a vezetésbe, stb. és a végén szó szerint: - Nem engedjük magunkat agyagba Sulyokolni!
A nedves plakát nem akart a táblán megállni, (lehet, hogy a papír szégyellte magát?) megfogtam a felső sarkát, s javasoltam a zavarba jött emberünknek, hogy oda még tegyen egy kis enyvet.
Az eső ellenére néhány városi polgár mosolyogva vett körül bennünket, s élvezték a jelenetet. Ha az előzményeket tudták volna, lehet inkább sírni lett volna kedvük.
 
Hozzászólások (1)

N F
2009. febr. 03. (4 170 napja)
Ez is rendben,gratulálok!


Friss hozzászólások

2020.június 26., péntek / 21:34

Muskátli bimbóban kukac?

2020.június 26., péntek / 21:32

Tiszafa ,50 éves tűlevelei sárgulnak

2020.június 26., péntek / 21:31

Ismeretlen fekete sàrga rovar a viràgodkertben

2020.június 25., csütörtök / 15:26

Profil módosítás - Visszajelzés

2020.június 23., kedd / 07:45

Nyárfa hajtás írtás

2020.június 20., szombat / 13:14

Nem nőnek a birsalma fáim

2020.június 16., kedd / 21:15

Van-e remény, hogy növényem újra kihajtson?


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia