szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Használjunk követ a hálóban is

Scheftsik Tamás, 2012. júl. 12.


A hálószobában viszonylag ritkán találkozhatunk kővel. Ha mégis, akkor azt rendszerint a falon, vagy végső esetben a padlón lelhetjük, de máshol szinte soha. Pedig strapabíró anyag, és remek választást jelent azok számára, akik allergiában szenvednek, vagy éppen utálnak hosszasan takarítani.

Használjunk követ a hálóban is

Burkolatok

 

Nemes és romantikus, ókori vagy meseszerű- ezeket a hangulatokat mind-mind elérhetjük kő burkolatokkal, csak a megfelelőeket kell kiválasztani hozzá. Ráadásul a kőfajták között is dúskálhatunk, hiszen a piaci kínálat nagyon széles. A burkolatok kiválasztásánál nem kell sokat keresgélnünk, a legtöbb ilyesmivel foglalkozó üzletben találhatunk nagy mennyiségben. Az egyik legkedveltebb, bár igen drága megoldás, amikor vékony márványcsíkokkal díszítik az egyik falat. Ez nagyon rusztikus látványt biztosít, és melegebbé teszi a szobát. Szintén a meleg érzését fokozza, ha olyan falat alkotunk, melyen mintha fedés nélkül látszanának a téglák. A hidegebb hatások kedvelőinek a darabolt gránit művészi összevisszasága, vagy éppen a kastélyok jellegzetes terméskőszerű burkolata ideális lehet.


A padló burkolatánál válasszunk matt, sima felületet, így a takarítást gyorsan le fogjuk tudni. Nyaranta kellemesen hűvös lesz a járólap, ám a fázósak, ha tehetik, építessenek ide padlófűtést, mivel télen nem olyan kellemes a jéghideg kőre kilépni az álommeleg ágyból.

 

Díszek

 

Bár nem kifejezetten jellemző, de találkozhatunk kőből készült kiegészítőkkel is. Legyen szó akár egy gyertyatartóról, egy ékszeres ládikóról, vagy éppen egy kisebb, ernyős lámpa testéről, mindenképpen különleges darabokról beszélünk. Ha sötétebb színűek a bútorok, akkor a kiegészítőket érdemes világos árnyalatban beszerezni, ezzel is tovább növelve a kontrasztot. Ahhoz, hogy a természetességet is emeljük, válasszunk robosztus, sötét fa szekrényeket és ágyat, amikkel a kecses, fehér márványból készült kiegészítők remekül harmonizálnak.

 

Bútorok

 

Bár elsőre furán hangzik, de a bútorok is készülhetnek ebből az anyagból. Természetesen nem a kétajtós szekrényre, vagy a fiókos komódra gondolunk, hanem egyszerűbb darabokra. Ezeknél is igaz, hogy inkább díszítőelem, semmint alapanyag a kő, így a bútorok súlya nem fogja az emeletet eggyel lejjebb vinni. Egy kisebb dohányzóasztal, vagy a fésülködőasztal lapjának ideális lehet egy könnyebb kőtípus, esetleg egy szép árnyalatú kalcit. De elkészíthetjük a polcrendszer oldalát is egy szép darab gránitból, amitől nem csak fenséges látványt kapunk, hanem garantált stabilitást is. Sőt, maga az ágy is készülhet kőből, illetve kiegészíthetjük vele. Burkolhatjuk színes kőlapokkal az oldalakat, vagy a keretet szélesíthetjük ilyen anyagokkal, amivel mintha egy plusz tárlófelületet kapnánk.

 
Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2022.augusztus 08., hétfő / 14:23

Milyen betegsége van a virágomnak? Hogy kezeljem?

2022.július 26., kedd / 18:16

Tanyasi élet Bűd és Szentmihály környékén 4.

2022.január 10., hétfő / 18:56

Yucca pálma levelek száradása

2021.november 24., szerda / 16:27

Rhododendron (Bonsai)

2021.október 11., hétfő / 10:21

Így ültess abesszín kardvirágot!

2021.szeptember 07., kedd / 11:46

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.augusztus 10., kedd / 08:22

Mivel helyettesíthető a BI 58 rovarölő, ami legalább olyan hatásos, mint a volt permetezőszer?

2021.július 04., vasárnap / 15:32

Igazi különlegességek a világból


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia