szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Házitündér-képző

Sulyok Józsefné, 2011. aug. 22.


Kellemes aromát kap a tea, ha narancshéjhoz dörzsölt cukorral édesítjük.

 

Ha forró teát öntünk a pohárba, nem reped el az üveg, ha kiskanalat teszünk bele.
 

Házitündér-képző

A vajat letakarva tartsuk a hűtőszekrényben is. Így nem veszi át a különböző szagokat.

 

A kemény hús gyorsabban fő puhára, ha egy kiskanálnyi citromlével locsoljuk, a citromos vízben nem fő szét a hal.

 

A félbevágott citrom friss marad, ha vágott felével lefelé kistányérra borítva tesszük a hűtőbe.

 

A kimosott termoszt ne dugaszoljuk be, mert penészes szagú lesz.

 

Jó kijelölt helyen tartani egy szál gyertyát és egy doboz gyufát. Este váratlan áramszünet alkalmával hasznát vehetjük.

 

Ha az étel forr, vegyük a gázlángot takarékra. Kis láng elég ahhoz, hogy forrásban tartsa. Nem beszélve arról, hogy így takarékoskodhatunk.

 

Fakanalat, vágódeszkát soha ne tegyünk nedvesen meleg helyre, mert hírtelen száradástól megreped.

 

Ha a hűtőszekrény jég-kockatartója alá alufóliát teszünk, nem fagy le.

 

A narancsok sárga héját vékonyan hámozzuk le, jól szétterítve szárítsuk meg, majd kávédarálóban daráljuk át. Tegyük üvegbe, ami mindég kéznél van, kitűnő ízesítő.

 

A rúd-szalámi levágott végét úgy óvjuk meg a kiszáradástól, ha alufóliát erősítünk rá gumikarikával.

 

A téli savanyúságok leve sok vitamint tartalmaz, ezért ne öntsük ki. Ecet helyet, ételeinket savanyítsuk vele.

 

Kalácsot, tortát, rántást felirata szerint „finom” sima lisztből készítsük. A grízes lisztből gyúrt tésztát és rétest csináljunk.

 

A megszáradt mézes süteményt tegyük egy pár percre meleg sütőbe. Ettől felfrissül és megpuhul.

 

A vajat kikeverés előtt nem szabad felolvasztani, csak gőz fölött lágyítani.

 

Vajas és omlós tészta előnyös tulajdonsága, hogy nyersen hűtőszekrényben sokáig eltartható. Ha váratlan vendég jön, csak elő kell venni, formázni, frissen sütve lehet az asztalra tenni.

 

Nem tapad össze a tészta, ha kifőzéskor a vízbe egy kevés olajat teszünk.

 

Mazsola gyümölcs nem száll a torta vagy a pite aljára, ha egy kevés liszttel megszórjuk, és így keverjük a tésztába. 

 

Kapcsolódó cikk:

Hogyan marad tartós a vágott virág?

Apróságok innen-onnan
 




Hozzászólások

Eddig még nem érkezett hozzászólás, legyen Ön az első!


Friss hozzászólások

2020.szeptember 05., szombat / 20:53

Mezei tücskök ellen mitévő legyek?

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:50

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 16:25

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 15:34

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 03., csütörtök / 15:20

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 20:48

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 20:46

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 14:44

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 14:39

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(

2020.szeptember 02., szerda / 10:30

Yukkám levelei száradnak, foltosak :(


Világszép

Kertbarát magazin

Gmedia