szépzöld
Webáruház kiszállítás szünetel szeptember 8 -ig. Köszönjük türelmüket!

Hogyan irtsam ki egyszerre az egy- és kétszikű gyomokat a fűből?

Vidák Zoltán     1 044 napja     0 megtekintés
Tisztelt Szépzöld.hu!
Idén tavasszal az öntözőrendszer kiépítése után újrakezdtük a füvesítést: új földet hozattunk, azt átrostáltuk, majd elvetettük a füvet. Sajnos a környező telkekről nagyon sokféle gaz bejött, és elterjedt. A probléma, hogy véleményem szerint egy- és kétszikű gaz is van, és egyelőre csak kétszikű gyomra alkalmas irtót láttam a piacon. Van esetleg olyan módszer, amellyel egyszerre kiirthatom mindkét gyomfélét, és közben a fű is megmarad? Csatolok néhány fotót a gyomok fajtáiról. Ezen felül nyár elején kamilla is virágzott...
Előre is köszönöm!
Vidák Zoltán
0
0
szavazat
Hogyan irtsam ki egyszerre az egy- és kétszikű gyomokat a fűből? Hogyan irtsam ki egyszerre az egy- és kétszikű gyomokat a fűből? Hogyan irtsam ki egyszerre az egy- és kétszikű gyomokat a fűből? Hogyan irtsam ki egyszerre az egy- és kétszikű gyomokat a fűből?


1 HozzászólásMártha Izabella
2017. szept. 04. (1 041 napja)
Kedves Zoltán!

A gyepből sajnos csak a kétszikű gyomokat lehet vegyszeresen eltávolítani, az egyszikűekre nincs megoldás. Totális gyomirtóval (pl. glifozát) kezelheti a foltokban megjelenő egyszikű növényeket, de lehet ott egy picit a gyep is ki fog pusztulni. Ezeket a foltokat tavaszra be fogja nőni a gyep.
Javaslom a Glialka Express 6H totális gyomirtót, aminek a szórófeje segítségével még precízebben tudná ezt a munkát elvégezni.

Üdv,
M. Izabella


Kérdezzen! Válaszolunk!

Tegye fel kérdését bármely növény termesztés, kertészkedés téma körben. Képzett szakértőink országos szinten egyedülálló tudással rendelkeznek, de tagjainktól is hasznos tanácsokat, véleményeket kaphat.